Πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου

Οικονομία
Πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιτίας της μείωσης στη φορολόγηση καυσίμων

Μείωση καταγράφουν οι τιμές του αργού πετρελαίου BRENT από την 1η Οκτωβρίου.

Η πτωτική πορεία είναι καθημερινή και αθροίζεται συνολικά σε ποσοστό 30% περίπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων.

Η Ελλάδα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε στις 19 Νοεμβρίου 2018, σε σύγκριση με την μέση τιμή των κρατών της Ε.Ε,  είναι ακριβότερη στην  Αμόλυβδη Βενζίνη κατά 0,135 ευρώ, στο Πετρέλαιο κίνησης κατά 0,037 ευρώ και στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0,214 ευρώ. 

Η αιτία των υψηλών τιμών οφείλεται στην υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, με ότι αυτό συνεπάγεται στις τσέπες των Ελλήνων εξαθλιωμένων οικονομικά καταναλωτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι «η υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, δεν εξυπηρετεί την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης που τόσο έχουμε ανάγκη, δεν αυξάνει αποδεδειγμένα τα δημόσια έσοδα, είναι όμως το βασικό κίνητρο της ανεξέλεγκτης παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων».

Παράλληλα, καλεί «όλους όσους επικαλούνται κατά την λήψη των αποφάσεων τους ως προϋπόθεση, την κοινωνική τους ευαισθησία, να προχωρήσουν άμεσα στην μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και να την επιβεβαιώσουν εμπράκτως ιδιαίτερα στο πετρέλαιο θέρμανσης.

»Οι κοινωνικά ευαίσθητοι, ας εισηγηθούν επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης των καυσίμων να επιβαρύνεται και με Φ.Π.Α 24%», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News