Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν μέχρι και 20.000 ευρώ;

Οικονομία
Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν μέχρι και 20.000 ευρώ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστροφή χρημάτων έως και 20.000 ευρώ δικαιούνται ορισμένες κατηγορίες πολιτών

Έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), περί τα τέλη Δεκεμβρίου, χρήματα πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς, περίπου, 280.000 πολιτών.

Πρόκειται για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, καθώς και δικαστικούς, οι οποίοι θα λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται βάσει των αποφάσεων που εξέδωσε το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να ξεκινήσουν και επίσημα οι διαδικασίες έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα καθορίζονται οι διαδικασίες για την απόδοση των αναδρομικών στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι το ύψος των αναδρομικών υπολογίζεται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, με το ποσό, όμως, που τελικά θα καταβληθεί, να μην ξεπερνά τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα ποσά που θα εισπράξουν οι προαναφερθέντες υπάλληλοι των ειδικών μισθολογίων θα φθάσουν - κατά περίπτωση - μέχρι και τα 20.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News