default-image

Αναδρομικά: Η παγίδα που κρύβει η αίτηση του ΕΦΚΑ

Οικονομία
Αναδρομικά: Η παγίδα που κρύβει η αίτηση του ΕΦΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόβλημα παρουσιάστηκε με το «καλημέρα» στην ηλεκτρονική σελίδα

Πριν προλάβει να ανοίξει… έπεσε λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας. Ο λόγος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα για αίτηση στον ΕΦΚΑ, η οποία αφορά 2.600.000 συνταξιούχους, όμως κρύβει και παγίδες για τους συνταξιούχους που πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην υποβολή της.

Η παγίδα και τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι

Στην ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ δεν υπάρχει πουθενά η δυνατότητα για διεκδίκηση αναδρομικών και δώρων. Στην αίτηση υπάρχει μόνο αναφορά σε μη εφαρμογή των μειώσεων.

Έτσι οι συνταξιούχοι για να πάρουν όλα τα χρήματα από το 2013 και μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν χειρόγραφα στο τελευταίο σημείο (σημείο Β) της αίτησης ότι εκτός από τη διακοπή των μειώσεων επιθυμούν και την επιστροφή των ποσών που τους παρακρατήθηκαν ως σήμερα από το 2013 και παράλληλα ότι επιθυμούν ο ΕΦΚΑ να τους δώσει αναλυτικά σε κατάσταση όσα τους κόπηκαν από μειώσεις και δώρα στο παραπάνω διάστημα.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τους νόμους βάσει των οποίων έγιναν οι περικοπές και έχουν κριθεί παράνομοι (νόμοι 4051 και 4093 του 2012, αλλά και να γράψουν με σαφήνεια ότι επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους λόγω ελλιπούς απάντησης από το Ταμείο.

Πως θα συμπληρώνεται η αίτηση

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει μέσω της ιστοσελίδας efka.gov.gr να μπουν στον ΕΦΚΑ και εκεί να αναζητήσουν το πεδίο “συνταξιούχοι”. Ύστερα την επιλογή “ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς συνταξιούχους”.

Εκεί θα βρουν την “αίτηση για τις μειώσεις των νόμων 4051 και 4093.

Με πληροφορίες από newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News