Σταθάκης: Δεν αποκλείεται αύξηση της τιμής του ρεύματος

Οικονομία
Σταθάκης: Δεν αποκλείεται αύξηση της τιμής του ρεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης

«Εάν αυξηθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δεν αποκλείεται να αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Δεν αποκλείεται αύξηση της τιμής του ρεύματος «Εάν τα co2 (εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) πάνε από το 9 στο 22», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα σχολίασε ότι έχει γίνει ρύθμιση για το χρέος της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ αλλά δεν εξυπηρετείται ομαλά τους τελευταίους μήνες και γι’ αυτό έχει γίνει όχληση ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σε σχέση με την εξαγορά από τη ΔΕΗ εταιρείας στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι «την αποτίμηση της εταιρείας έκαναν δύο διεθνείς αξιολογητές, αυτοί διαμόρφωσαν το τίμημα. Ακολουθήθηκαν όλες οι διεθνείς πρακτικές και έγιναν όλοι οι έλεγχοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η τελευταία χρονιά αυτής της εταιρείας ήταν ζημιογόνα και άλλες πέντε ήταν κερδοφόρες και φέτος θα είναι κερδοφόρα».

Πηγή: News247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News