ΟΑΕΔ: Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας

Οικονομία
ΟΑΕΔ: Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύξηση στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ φέρνει η αύξηση στους κατώτατους μισθούς

Αύξηση στο επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, αλλά και αύξηση στα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων θα φέρει η αύξηση στους κατώτατους μισθούς.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο Γιάννη Καρούζο, «η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά περίπου 610.000 εργαζόμενους. Η αύξησή του θα επιφέρει αυτόματη αύξηση 10 με 15 ευρώ του επιδόματος ανεργίας που αφορά 90.000 με 120.000 εργαζομένους στη χώρα μας».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του cnn.gr, η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να συμπαρασύρει ανοδικά το επίδομα μητρότητας, το βοήθημα για επίσχεση εργασίας, το ειδικό βοήθημα που χορηγείται μετά τη λήξη επιδότησης της ανεργίας και ισούται με 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας, το εποχικό βοήθημα που λαμβάνουν εργαζόμενοι όπως οικοδόμοι, καπνεργάτες, ηθοποιοί και μουσικοί.

Μεγαλύτερη αύξηση στο εισόδημά τους θα δουν οι νέοι ως 24 ετών που σήμερα αμείβονται με 511 ευρώ, τον λεγόμενο υποκατώτατο μισθό, ο οποίος πλέον καταργείται.

Αυξήσεις θα δουν στις αμοιβές τους και οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, αλλά και όσοι λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις, ο υπολογισμός των οποίων είναι συνδεδεμένος με τον κατώτατο μισθό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News