Οικονομία

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό

Ανέβηκαν οι τόνοι μέσα στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού που έφτασε στη Βουλή και θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2019.

Η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε πως η επόμενη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια είναι η καλύτερη για τον κόσμο της εργασίας.

Τη νέα αυτή υπουργική ρύθμιση στήριξαν επίσης η ΝΔ, η ΔΗΣΥ και η Ένωση Κεντρώων. Παρών δήλωσαν Ποτάμι και Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το δημοσίευμα ότι δήθεν το ΚΚΕ καταψήφισε την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι εντελώς παραπλανητικό.

Το ΚΚΕ καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία, με την οποία ενεργοποιείται απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (νόμος Βρούτση).

Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος.

Η μόνη τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν αυτή που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την επαναφορά στα 751 ευρώ και η οποία απορρίφθηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.».

Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός άλλαξε δύο φορές την ψήφο του. Στην αρχή δήλωσε παρών, στη συνέχεια ναι και τέλος πάλι παρών.

Σχόλια