Οικονομία

Τι απάντησε για το θέμα της περικοπής συντάξεων ο εκπρόσωπος της Ε.Ε

Στο θέμα των συντάξεων για το οποίο έχει προκληθεί αλαλούμ, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ίδιος παρέπεμψε στη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου, για την έξοδο από το μνημόνιο, σχετικά με το θέμα της περικοπής των συντάξεων.

Παράλληλα όμως, έστειλε μήνυμα, καλώντας τις «όποιες πηγές και τα ρυάκια να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας», αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με τις ευρωπαϊκές πηγές που επικαλούνταν το ΑΠΕ κάνοντας λόγο για συμφωνία με τους Θεσμούς στο ζήτημα των συντάξεων.

 Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων, ενώ σημείωσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί «και θα ελέγξουμε τα περιθώρια που προσφέρουν τα πλεονάσματα».

 «Το κλειδί της ελληνικής εξόδου από το μνημόνιο είναι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα δεσμεύσεων. Ο δικός μας ρόλος ως Κομισιόν, που δεν είμαστε δανειστές της χώρας αλλά εγγυητές της συγκεκριμένης συμφωνίας. Για αυτό και δηλώσαμε πως τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Επειδή όμως η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια είναι σε μία διαδικασία διαλόγου για την διαμόρφωση του προϋπολογισμού της με τους θεσμούς. Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ελέγξουμε τα περιθώρια που προσφέρουν τα πλεονάσματα. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους αδύναμους Έλληνες. Θα παρακαλούσα τις διάφορες πηγές, κρουνούς, ρυάκια και όσους προσπαθούν να μας τραβήξουν σε μια άλλη διάσταση, να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Η Κομισιόν είναι δίπλα στην Ελλάδα δεν θα είναι σε καμία περίπτωση απέναντι», είπε αναλυτικά.

Αναφερόμενος στην πορεία της χώρας μας από το 2015 μέχρι σήμερα, υπογράμμισε πως ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την οποία δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να ξαναζήσει.


Σχόλια