Οικονομία

Διεκδικούν κατοχύρωση με νόμο της Κυριακάτικης αργίας

Την αντίδρασή της για το άνοιγμα των μαγαζιών αύριο Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου εξέφρασε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η Ένωση θεωρεί πως «η Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου είναι μία από τις 7 Κυριακές που εντάσσονται στις 32 Κυριακές που ψήφισε η κυβέρνηση, όπου τα καταστήματα του Ηρακλείου επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, έπειτα και από απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ηρακλείου», και γι’ αυτό το λόγο ζητάει και τη νομοθετική κατοχύρωσή της.

Η αντίδραση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναμένεται να μη γίνει ανεκτή από μια μεγάλη μερίδα του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς, όπως ανέφερε στο χθεσινό φύλλο της “Ν.Κ.” ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μανόλης Κουμαντάκης, στην «αγορά του Ηρακλείου έχει υπάρξει μείωση 10% και περίπου η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις αγορές της Κρήτης. Υπάρχει μια τέτοια εκτίμηση. Δυστυχώς ούτε ο τουρισμός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και προσδοκίες, καθώς δεν είχαμε πολλά έσοδα από εκεί».

Μια τέτοια στάση της Ένωσης προκαλεί αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η σχεδιασμένη και νομοθετημένη από όλες τις κυβερνήσεις, Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι πάγιο αίτημα και διακαής πόθος του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στο εμπόριο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει τεράστιες ευθύνες όχι μόνο για τη διατήρηση των 7 Κυριακών, αλλά και για την επέκταση του μέτρου σε 32 Κυριακές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στόχος τους είναι να καταργηθεί πλήρως και παντού η κυριακάτικη αργία, και να αυξηθεί ακόμα παραπάνω η εντατικοποίηση της δουλειάς μας, αφού δε θα έχουμε ούτε μία μέρα ξεκούρασης, ούτε μία μέρα για μας και την οικογένειά μας.

Δεν ξεγελιόμαστε από τα λόγια της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια, όταν μετράμε τσάκισμα κατώτατου μισθού, διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων, διαρκή φοροληστεία και πλειστηριασμούς, κι όταν δεν έχουμε έναν παιδικό σταθμό να αφήσουμε τα παιδιά μας. Δε μας πείθουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΟΙΥΕ, που κήρυξαν απεργία διαρκείας για τις Κυριακές που είναι ανοιχτά τα καταστήματα, και ΕΚΗ, ενώ απουσιάζουν από τους χώρους δουλειάς, δεν έχουν οργανώσει καμία απεργία, δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μια απεργιακή συγκέντρωση, ενώ παράλληλα στήνουν σωματεία-παραμάγαζα της εργοδοσίας για να παίζουν τον βρόμικο ρόλο τους».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων υπογραμμίζει: «Έχουμε την πείρα - το σωματείο μας έχει σταθερή και αταλάντευτη θέση. Δεν “τα διπλώσαμε” ποτέ, σταθερά και αταλάντευτα παλεύουμε, όπως κι όλα τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Δώσαμε με επιτυχία το προηγούμενο διάστημα τη μάχη για να μην περάσει η διεύρυνση του ωραρίου μέχρι τις 11 το βράδυ. Για αυτό, ο δικός μας μονόδρομος είναι η συσπείρωση στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια