Το απίθανο κόλπο για να πιάνουν τους φοροφυγάδες του Airbnb

Οικονομία
Το απίθανο κόλπο για να πιάνουν τους φοροφυγάδες του Airbnb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο στόχαστρο της Εφορίας το παράνομο Airbnb ή rooms to let χωρίς αποδείξεις

Οι λογαριασμοί ρεύματος θα μαρτυρούν τους ιδιοκτήτες τουριστικών ακινήτων, τύπου Airbnb ή rooms to let, που επιλέγουν να φοροδιαφεύγουν.

Στο στόχαστρο της Εφορίας - με τη συνδρομή των λογαριασμών ρεύματος - μπαίνουν ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν ακίνητα και είτε δηλώνουν ότι είναι κενά είτε εμφανίζουν λιγότερες ημέρες ή μήνες από αυτούς που τα εκμισθώνουν, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει εστίες φοροδιαφυγής και να εισπραχθούν φόροι από εκείνους που με κόλπα αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα για όσους πιαστούν να παρανομούν, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μόλις τελειώσει το καλοκαίρι θα γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις  στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλει όσοι διαθέτουν ακίνητα που τα εκμισθώνουν σε τουριστικές και σε αστικές περιοχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.

Η κατανάλωση ρεύματος είναι ένα βασικό στοιχείο που δείχνει αν ένα ακίνητο κατοικείται και με μαθηματικά μοντέλα και υπολογισμούς μπορεί να προκύψει και ο ακριβής αριθμός ημερών που το ακίνητο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους ενοίκους του.

Την ώρα που ο τουρισμός είναι στα καλύτερα του, η Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων, έχει επιδοθεί, φέτος το καλοκαίρι, σε κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής, με στόχο να αποκαλυφθούν όσοι επιλέγουν το μαύρο χρήμα. Υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων που εμφανίζουν χαμηλότερα εισοδήματα και από συνταξιούχους που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News