Οικονομία

Παρανομίες σε τουριστικές επιχειρήσεις - Σαφάρι ελέγχων ξεκινά στην Κρήτη

Συνολικά 982 έλεγχοι διενεργήθηκαν σε αποκλειστικά τουριστικές επιχειρήσεις μόνον τον Μάιο, επιβλήθηκαν 325 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.145.554,51 ευρώ, ενώ σε άλλες 43 περιπτώσεις παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι σε εξέλιξη.

Αυτό ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία παρουσίασε τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τα αποτελέσματα της ελεγκτικής δράσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στον κλάδο του τουρισμού, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι, σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, το ΣΕΠΕ διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς. Φέτος, ακριβώς για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται στην αρχή κάθε τουριστικής περιόδου, αλλά και για να επιτευχθεί η συμμόρφωση των επιχειρήσεων, η δράση του ΣΕΠΕ προσανατολίστηκε στον τουριστικό κλάδο νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, για το διάστημα από 1 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο τουριστικός κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, ώστε ο πλούτος που παράγεται σε αυτόν το δυναμικό κλάδο της οικονομίας να παράγεται με απόλυτο σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και πλήρη τήρηση της νομοθεσίας.

dikaiologitika

Σχόλια