Ελληνοαμερικανοί στηρίζουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία
Ελληνοαμερικανοί στηρίζουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε στη Νέα Υόρκη το Greek Investment Roadshow 2018.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού Roadshow παρατέθηκε δείπνο που οργάνωσαν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, στο οποίο παρακάθισαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων και οικονομικοί παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Συνέντευξη Τύπου των Προέδρων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμου Αναστασόπουλου

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, είπε πως ήταν παρών σε παρόμοιες διοργανώσεις και τα περασμένα δύο χρόνια, όμως τώρα μπορεί να δηλώσει με πλήρη αυτοπεποίθηση πως η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης ξεκαθάρισε ότι αυτά δεν είναι απλώς μία ρητορική από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά «η αντανάκλαση της απόφασης που έχει λάβει για τη σημασία της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, και την σημασία της επιτυχίας της Ελλάδας για την ευρύτερη ατζέντα μας στην Ευρώπη. Θα μας ακούσετε να μιλάμε αρκετά γι′ αυτά, από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, ευχαρίστησε όλους για την υποστήριξη που παρείχαν στην προσπάθεια «τα περασμένα δύσκολα χρόνια» και τους κάλεσε να παρευρεθούν στο φόρουμ για να μοιραστούν μαζί τους τις θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γεώργιος Χατζηνικολάου, είπε ότι «βρισκόμαστε εδώ να μοιραστούμε μαζί σας μία καλή ιστορία για την Ελλάδα».

«Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται. Οι αποδόσεις που είχαμε ήταν αξιοπρόσεχτες και έχετε την ευκαιρία να έλθετε σε επαφή ξανά με την πατρίδα σας και να το κάνετε με επικερδή τρόπο».

Πέραν της Νέας Υόρκης, εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow 2018, θα διεξαχθούν επίσης στην Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News