default-image

Καταγγέλλουν προβλήματα με το TAXISnet

Οικονομία
Καταγγέλλουν προβλήματα με το TAXISnet

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι φορολογούμενοι όσο και οι λογιστές-φοροτεχνικοί με την εφαρμογή TAXISnet τόνισε με επιστολή της η διοίκηση του ΟΕΕ/ΤΑΚ στον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, τον υπουργό και υφυπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο και κ. Παπανάτσιου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «για άλλη μια χρονιά η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων TAXISnet άρχισε να λειτουργεί καθυστερημένα στις 19 Απριλίου, αντί 1 Φεβρουαρίου που ορίζει ο νόμος. Το σύστημα TAXISnet παρουσιάζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.

Συχνά υπολειτουργεί και άλλοτε πάλι τίθεται εκτός λειτουργίας για ώρες. Τα προβλήματα ξεκίνησαν με τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στα έντυπα Ε1 και Ε3, και συνεχίστηκαν με την εκκαθάριση φορολογικών δηλώσεων σε μερίδα συνταξιούχων. Επίσης, πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το σύστημα δεν δεχόταν αμέσως τα στοιχεία που δηλώνονταν, με αποτέλεσμα να απαιτείται να συμπληρωθούν εκ νέου οι κωδικοί».

Όλα τα παραπάνω, όπως προσθέτουν στην επιστολή τους τα μέλη της διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ, έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν υποβληθεί περίπου 2,3 εκατομμύρια δηλώσεις, όταν το σύνολο αυτών που πρέπει να κατατεθεί υπερβαίνει τα 6,3 εκατομμύρια. Με απλά λόγια, σε 16 ημέρες που απομένουν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 4 εκατομμύρια δηλώσεις.

Με βάση τα παραπάνω, όπως υπογραμμίζουν, «η παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι αυτονόητη. Όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι επιβεβλημένη η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το TAXISnet, καθώς όσο αυξάνεται η χρήση εφαρμογών μέσω του συστήματος τόσο επιτείνονται τα προβλήματα στη λειτουργία του».

Τα μέλη της διοίκησης του ΟΕΕ/ΤΑΚ καταλήγουν στο ότι «προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, ώστε οι λογιστές-φοροτεχνικοί να ασκήσουν το επάγγελμά τους με αξιοπρέπεια, συμβάλλοντας στην ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News