Με επιτυχία το Συμπόσιο για την επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο

Οικονομία
Με επιτυχία το Συμπόσιο για την επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το πρώτο Συμπόσιο «Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας», που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και στόχο έχει να δώσει ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα μέσα από καινοτόμες ιδέες και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Στο συμπόσιο το οποίο διοργανώνεται από το δήμο Ηρακλείου συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον οικονομικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο του τόπου.

Το Συμπόσιο και άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν εντάσσονται στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Κέντρου προώθησης του Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, της Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας με τον διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ».

Πρόκειται για ένα καινοτόμο θεσμό του Δήμου Ηρακλείου που λειτουργεί ως κόμβος παραγωγής ιδεών καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη βάση ενός Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου όπου συμμετέχουν πολίτες, ερευνητές, επιχειρηματίες και επιστήμονες.

Ν. Χριστοδουλάκης

Ο καθηγητής οικονομικής ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι η χώρα μας πρέπει να κάνει άλματα κυρίως στον τομέα της Τεχνολογίας, καθώς «αυτό που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια θα είναι η αυξανόμενη χρήση τα νέας τεχνολογίας», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτό που έχει σημασία είναι τα ανθρώπινα μυαλά και θα πρέπει και εμείς να αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία για να κάνουμε κάτι σοβαρό σε αυτή τη χώρα.

«Ένα μέρος της κοινωνίας μας δεν θέλει τη βιομηχανία. Χρειάζεται αλλαγή αντιλήψεων για να πάμε μπροστά», είπε. «Η Ελλάδα πρέπει να βάλει στόχους, δημιουργώντας στέρεες βάσεις, ώστε αυτοί που έφυγαν να επιστρέψουν», τόνισε μεταξύ άλλων.

Τόνισε ακόμη ότι η Κρήτη έχει μεγάλες επιδόσεις και μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε πολλές προσπάθειες καινοτομίας και πληροφοριών.

Πέτρος Ινιωτάκης

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μίλησε και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό για τη συγκεκριμένη δράση που λαμβάνει χώρα στην πόλη του Ηρακλείου και τόνισε ότι έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

«Η επιτυχία», όπως τόνισε είναι ότι σπουδαίοι καθηγητές, επιχειρηματίες, επιμελητηριακοί φορείς κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για το πώς θα βαδίσουμε την επόμενη ημέρα.

«Μόνο έτσι, μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις θα μπορέσουμε να έχουμε τύχη την επόμενη ημέρα» τόνισε ο κ. Ινιωτάκης. «Η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες μορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης στις νέες επιχειρήσεις», κατέληξε.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News