Οικονομία

Νέα ηλεκτρονική δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς

Σε νέα δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της προχωρά στις 19 και 20 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του διαδικτυακού της τόπου properties4sale.gr.

Στη δημοπρασία θα διατεθούν 37 ακίνητα από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές και άλλες περιοχές.

Το πληροφοριακό υλικό για τα ακίνητα, όπως και όλα τα σχετικά έντυπα, είναι αναρτημένα στο properties4sale.gr.

Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων κυμαίνονται από €8.000 έως €510.000 ενώ υπάρχει ευχέρεια άμεσης αγοράς (buy now). Ταυτόχρονα, δίνεται δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους. Το properties4sale.gr είναι ανοικτό σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία, όπως περιγράφεται στο site.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση των τιμών, στην διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Για την Τράπεζα η διαδικασία αυτή, απελευθερώνει ρευστότητα που διοχετεύεται στη χρηματοδότηση της οικονομίας ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία παραμένοντας αναξιοποίητα, σταδιακά απαξιώνονται. Επιπλέον, η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου, συμβάλλει στην επιτυχία της διαδικασίας και ενισχύει την κινητικότητα στην αγορά.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2018.

Τι είναι το properties4sale.gr;

Το properties4sale.gr είναι ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό εργαλείο δημοπρασιών που έχει αναπτύξει η Τράπεζα Πειραιώς για τη διάθεση των ιδιόκτητων ακινήτων της.

Τα ακίνητα επιλέγονται, ελέγχονται και οργανώνονται σε ομάδες ακινήτων που δημοπρατούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, καλύπτοντας, γεωγραφικά, μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας.

Βασικοί άξονες στη δομή και τη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Properties4sale είναι:

* Διαφάνεια και αξιοπιστία

* Άρτια και γρήγορη ολοκλήρωση των αγοραπωλησιών

* Διευρυμένη πρόσβαση του αγοραστικού κοινού στα διαθέσιμα ακίνητα του Properties4sale.gr, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων

* Διαρκώς βελτιούμενες διαδικασίες διάθεσης των ακινήτων ανά δημοπρασία ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη δυνατή εμπειρία για τους χρήστες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια