Στα ύψη η τιμή της βενζίνης - Νέες αυξήσεις

Οικονομία
Στα ύψη η τιμή της βενζίνης - Νέες αυξήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ύψη φαίνεται να βρίσκεται η τιμή της βενζίνης στην Κρήτη, και ειδικότερα στο Ηράκλειο, με την τιμή της αμόλυβδης να «αγγίζει» το 1,70 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου κίνησης να βρίσκεται σχεδόν στο 1,50 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται στα 1,68 ευρώ το λίτρο, με το πετρέλαιο κίνησης να κοστίζει 1,54 ευρώ ανά λίτρο, με την Κρήτη να βρίσκεται μεταξύ των περιοχών με την υψηλότερη τιμή στη βενζίνη.

Διαφορετικό είναι το «σκηνικό» και στην Αττική, όπου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει το 1,61 ευρώ ενώ στο σύνολο της χώρας η μέση τιμή είναι πάνω από 1,63 ευρώ.

Ενώ, το ρεκόρ κατέχουν οι Κυκλάδες με την τιμή να βρίσκεται άνω του 1,85 και με την 100αρα να ξεπερνάει και τα 2 ευρώ το λίτρο.

«Έρχονται» και νέες αυξήσεις

Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ανοδική πορεία στην τιμή της βενζίνης, μια πορεία που θα συνεχιστεί καθώς αρχίζουν να μπαίνουν στα πρατήρια καύσιμα με τιμές που είναι κατά πολύ αυξημένες λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι βενζινοπώλες αναμένουν νέες ανατιμήσεις και την λιανική τιμή να εκτινάσσεται πάνω από το 1,65 στην Αττική και πολύ πιο ψηλά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μαζί με την αύξηση της βενζίνης όμως αναμένεται και μια παράλληλη αύξηση στην τιμή όλων των προϊόντων καθώς η αύξηση του κόστους των μεταφορών φτάνει πάντα στο ράφι και ουσιαστικά την πληρώνει ο καταναλωτής.

(Με πληροφορίες από newsit.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News