default-image

Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις

Οικονομία
Αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο ραντεβού 6,2 εκατομμυρίων νοικοκυριών με την εφορία... Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TΑΧΙSnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τρέχουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες που κρατούν μέχρι τώρα το σύστημα κλειστό.

Στις εκκρεμότητες περιλαμβάνονται ακόμα η έκδοση της απόφασης για το νέο βασικό έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το γνωστό Ε1, οι οδηγίες συμπλήρωσης του νέου εντύπου Ε3 που υποβάλλουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, και η κατάθεση νομοθετικής διάταξης που θα απαλλάσσει και φέτος από τη φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια τούς φορολογουμένους που απέκτησαν εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση (φοιτητές, νοικοκυρές, άνεργοι).

Δαπάνες με “πλαστικό” χρήμα, χάρτινες αποδείξεις, φιλοξενούμενοι, εισοδήματα από μισθώσεις τύπου Airbnb και ιατρικά έξοδα συνθέτουν τον καμβά των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Αλλαγές που κρύβουν παγίδες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν όσους δεν προσέξουν ή δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους στην πληρωμή έξτρα φόρου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News