default-image

Κατέρρευσε η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ» - Δέχτηκε 1,5 εκατ. χτυπήματα

Οικονομία
Κατέρρευσε η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ» - Δέχτηκε 1,5 εκατ. χτυπήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα χρήματα είναι λίγα και δεν αρκούν για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση, ενώ και η ηλεκτρονική πλατφόρμα που στήθηκε μπορούσε να εξυπηρετήσει τον έναν στους... 100 που προσπάθησε να μπει στο εξοικονομώ κατ' οίκον!

Το εξοικονομώ κατ’ οίκον κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, τα χρήματα επαρκούν μόνο για 40.000 αιτήσεις, ενώ υπολογίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πάνω από 1.000.000.

Την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι το φιάσκο με την ηλεκτρονική πλατφόρμα που “κρέμασε” την διαδικασία οφείλεται σε λάθος υπολογισμό του υπουργείου. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Σταθάκης το σύστημα είχε προετοιμαστεί να δεχτεί 17.000 αιτήσεις και έγιναν 1,5 εκατ. χτυπήματα μέσα σε δυο ώρες. Αυτό, όπως είπε, είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πλατφόρμα.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι ακόμη και όταν από την ερχόμενη Δευτέρα οι πολίτες μπορέσουν να μπουν για να κάνουν τις αιτήσεις ανά περιφέρεια, οι περισσότεροι από αυτούς θα μείνουν με την προσδοκία, καθώς ο υπουργός αποκάλυψε ότι τα χρήματα επαρκούν για να καλύψουν μόνο 40.000 νοικοκυριά.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News