Αλλαγή «σκυτάλης» μεταξύ ΕΛ.ΠΕ & Motor Oil για τα πετρέλαια

Οικονομία
Αλλαγή «σκυτάλης» μεταξύ ΕΛ.ΠΕ & Motor Oil για τα πετρέλαια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του κλάδου της Εμπορίας Πετρελαιοειδών, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος με την εναλλαγή στην προεδρεία των κυρίων Καραχάννα και Σεραφειμάκη.

Αυτό τουλάχιστον εκτιμάται ότι σηματοδοτεί, όπως αναφέρει το efsyn.gr, η ομόφωνη απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου για εναλλαγή στην προεδρία του νέου διοικητικού συμβουλίου των προαναφερθέντων, οι οποίοι εκπροσωπούν τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, ΕΛ.ΠΕ. και Motor Oil.

Έτσι από την 1η Φεβρουαρίου έως 31 Ιουλίου 2018 πρόεδρος αναλαμβάνει ο Βασίλειος Σεραφειμάκης της AVINOIL A.E. και αντιπρόεδρος ο Ρομπέρτο Καραχάννας της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, οι οποίοι θα «εναλλάξουν» θέσεις το επόμενο εξάμηνο.

Στόχοι της νέας διοίκησης είναι η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά, με προτεραιότητα στην υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών, η καταπολέμηση της νοθείας καυσίμων και του λαθρεμπορίου πετρελαιοειδών καθώς και κάθε μορφής παρεμπορίας, φαινόμενα που οδηγούν σε απώλειες κρατικών εσόδων ύψους 300 εκατ. ευρώ ετησίως, τουλάχιστον.

Η προστασία των πρατηριούχων του κλάδου που πλήττονται από αθέμιτο ανταγωνισμό, η εξυγίανση της αγοράς και η λειτουργία της σε συνθήκες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού θα αποτελέσουν μερικές ακόμα από τις προτεραιότητες με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η νέα διοίκηση στοχεύει στη λήψη μέτρων για την επιβίωση των επιχειρήσεων του κλάδου και την ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και την πάταξη της γραφειοκρατίας ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News