Οικονομία

"Τρέξτε - τρέξτε" μοιράζονται λεφτά με νέα φορολοταρία

Στην κληρωτίδα θα μπουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το Δεκέμβριο.

Οι πληροφορίες θέλουν την επόμενη Τρίτη 30 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., να πραγματοποιείται η τρίτη λοταρία αποδείξεων, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με βάση τις δαπάνες των φορολογουμένων μέσω καρτών.

Στην κληρωτίδα θα μπουν οι λαχνοί που αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το Δεκέμβριο. Ήδη οι τράπεζες από την προηγούμενη Δευτέρα έχουν αποστείλει τα στοιχεία με τις συναλλαγές των φορολογουμένων για τον προηγούμενο μήνα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Από την κλήρωση θα αναδειχτούν 1.000 τυχεροί, που ο καθένας θα λάβει από 1.000 ευρώ. Στις κληρώσεις συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του TAXISnet μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μπει στην κλήρωση, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του.

Όσοι κληρωθούν θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του Taxis, ώστε να τους καταβληθεί το ποσό. Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Συγκεκριμένα:

* Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.

* Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.

* Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.

* Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Μ.ΑΝ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια