default-image

Στις επάλξεις οι αγρότες: Στήθηκε το μπλόκο Πραιτωρίων

Κρήτη
Στις επάλξεις οι αγρότες: Στήθηκε το μπλόκο Πραιτωρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στήθηκε το μπλόκο των Πραιτωρίων από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων, μάλιστα οι Κρητικοί αγρότες έστησαν το μπλόκο από χτες το βράδυ, καλώντας κτηνοτρόφους και άλλους αγρότες της περιοχής να «συστρατευθούν» μαζί τους και να στηρίξουν το μπλόκο και κατ' επέκταση τον αγώνα τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, οι αγρότες της περιοχής απάντησαν στο κάλεσμα για το στήσιμο του μπλόκου των Πραιτωρίων.

Όπως τόνισε ο Μ.Καρκαβάτσος μιλώντας στο Ράδιο 98,4 "το κάλεσμα του υπουργού επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να προβοκάρει τον αγώνα μας για επιβίωση με χαλκευμένα στοιχεία" .

Παράλληλα, στην υπόλοιπη Κρήτη, τα μπλόκα συνεχίζονται με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων στα Χανιά και τους Αγροτικούς Συλλόγους Μελάμπων και Πλατάνου Αμαρίου και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου στις Μάνδρες την Παρασκευή 26/1, σε παγκρήτιο συντονισμό, βάσει της σύσκεψης του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων της 18/1, βάσει των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Αγροτικού Σύλλογου Αστερουσίων:

Η αγροτιά του μόχθου των Αστερουσίων δε σκύβει το κεφάλι

Η αρχή έγινε από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Καρδίτσας τη Δευτέρα 22/1, που έστησαν ισχυρό μπλόκο στο νέο αυτοκινητόδρομο Ε65.

Συνεχίζονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, και στην Κρήτη, με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων στα Χανιά και τους Αγροτικούς Συλλόγους Μελάμπων και Πλατάνου Αμαρίου και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου στις Μάνδρες την Παρασκευή 26/1, σε παγκρήτιο συντονισμό, βάσει της σύσκεψης του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων της 18/1, βάσει των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο ακόμα περισσότερο! Να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη κατά των παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που μας σπρώχνουν πιο βαθιά στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Καλούμε τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουμε κοινά προβλήματα. Να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας, να συμπαραταχτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα.

Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, τη σταδιακή -και όχι μονομιάς- επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την παρέμβαση για τα «αγροτοδικεία», κ.ά., καταφέραμε, γενικότερα, να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική. Ο «διάλογος» στον οποίο μάς καλεί αυτήν την ώρα η κυβέρνηση, είναι προσχηματικός, αποσκοπεί στο να μη στηθούν μπλόκα και να αποδυναμώσει τη συμμετοχή των αγροτών στον αγώνα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν' αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας.

Όλοι στα μπλόκα. Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!

ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα και δίκαια, και αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για:

•      Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

•      Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.

•      Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

•      Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

•      Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

•      Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

•      Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

•      Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

•      Άμεσα μέτρα οργάνωσης της δακοκτονίας από κυβέρνηση και περιφέρεια.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News