default-image

Τέλη κυκλοφορίας: Προσοχή στη μεγάλη... «παγίδα»

Οικονομία
Τέλη κυκλοφορίας: Προσοχή στη μεγάλη... «παγίδα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγα 24ωρα πριν την εκπνοή του έτους και αυτό που πρέπει να προσέξουν οι εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών σε ότι αφορά την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2018, είναι η ιδιαιτερότητα που έχει να κάνει με το γεγονός ότι η τελευταία εργάσιμη του έτους του 2017 δεν είναι καθημερινή, καθώς η 31η Δεκεμβρίου είναι Κυριακή.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν πρέπει να επιδείξουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων και μηχανών ώστε να αποφύγουν στα σίγουρα κάποια τυχόν… παρατράγουδα από την εκπρόθεσμη πληρωμή τους, θα πρέπει ως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου να τα έχει εξοφλήσει ή να έχει δώσει εντολή για να πληρωθούν μέσω τραπέζης πριν από τα μεσάνυχτα της 29ης Δεκεμβρίου.

Κι αυτό καθώς εντολές που θα δοθούν αργά το βράδυ της Παρασκευής ή το Σαββατοκύριακο, θα εκτελεστούν την Τρίτη, όταν θα έχει δηλαδή λήξει η διορία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό που του αναλογεί (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσια χρήματα.

Στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές μπορούν να γίνουν έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και απαιτούν προμήθεια έως 2 ευρώ.

Το Δημόσιο προβλέπει ότι θα εισπράξει 1,1 δις ευρώ.

Κατάθεση πινακίδων

Έως 29 Δεκεμβρίου η κατάθεση πινακίδων

Στην περίπτωση που ιδιοκτήτες οχημάτων θέλουν να καταθέσει τις πινακίδες τους, θα πρέπει να προσέλθουν στις Εφορίες έως τις 29 Δεκεμβρίου, έχοντας μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

* Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

* Πινακίδες

* Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ

* Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους

* Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο

* Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News