default-image

Στα... τάρταρα η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Οικονομία
Στα... τάρταρα η ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψαλιδισμένο κατά 50% θα είναι το επίδομα θέρμανσης εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με χαμηλά ετήσια εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία σε σύγκριση με αυτό που είχαν εισπράξει την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Για αδυναμία να ανταπεξέλθουν στην τσουχτερή τιμή κάνουν λόγο πολίτες που αναζητούν και εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Κάποιοι άλλοι λένε στην κάμερα ότι αναγκαστικά έχουν βάλει ή θα βάλουν πετρέλαιο, λόγω κρύου.

Αυτή τη στιγμή η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο είναι περίπου 1ευρώ και είναι αυξημένη κατά 4% σε σχέση με πέρυσι, με τους πρατηριούχους να επαναφέρουν το θέμα της μείωσης του ΕΦΚ, ώστε να πέσει και η τιμή ακόμα περισσότερο.

Πρατηριούχοι του νομού, τονίζουν, πάντως ότι ενόψει γιορτών η κίνηση έχει αυξηθεί, ωστόσο σε γενικές γραμμές και σε πανελλαδικό επίπεδο οι παραγγελίες έχουν μειωθεί κατά 12% σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι φόροι που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα και ειδικά στο πετρέλαιο θέρμανσης φτάνουν στο 60%-62% της τελικής τιμής, καθιστώντας την τιμή στην Ελλάδα από τις υψηλότερες στην ΕΕ.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News