default-image

Νέα συμφωνία για την Τράπεζα Πειραιώς

Οικονομία
Νέα συμφωνία για την Τράπεζα Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι σε συμμόρφωση προς τις δεσμεύσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης, όπως συμφωνήθηκαν μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Νοέμβριο 2015, προχώρησε σε συμφωνία μεταφοράς των οργανικών μονάδων ασφάλειας και καθαριότητας σε τρίτες εξειδικευμένες εταιρίες παροχής των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Η μεταφορά διέπεται από το ΠΔ 178/2002, το οποίο διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης τμήματος επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται παράλληλα και οι περίπου 120 εργαζόμενοι στις μονάδες αυτές χωρίς να θίγονται οι συμβάσεις εργασίας τους, οι οποίες διατηρούνται και υπό τον νέο φορέα της μονάδας με τους ίδιους όρους εργασίας.

Επιπρόσθετα, διατηρείται σε ισχύ το υφιστάμενο πρόγραμμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων για δύο ακόμη χρόνια, καθώς και οι υφιστάμενοι όροι των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων τους μέχρι την αποπληρωμή τους.

Η Τράπεζα έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τους εκπροσώπους των εργαζομένων και την ΟΤΟΕ, καθώς και τους ίδιους τους εργαζομένους ατομικά.

Με τον τρόπο αυτόν, η Τράπεζα Πειραιώς συμμορφούμενη προς τις δεσμεύσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης, επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας με το ίδιο επίπεδο αποδοχών.

Παράλληλα, η Τράπεζα θα προσέλθει σε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις της και να διερευνηθεί από κοινού το ενδεχόμενο βελτίωσης σημείων του προγράμματος μεταφοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News