default-image

Γιατί σήμερα όλοι βαριούνται να δουλέψουν; Τι δείχνει έρευνα

Οικονομία
Γιατί σήμερα όλοι βαριούνται να δουλέψουν; Τι δείχνει έρευνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν μέχρι στιγμής η μέρα σου στη δουλειά είναι άθλια, νιώθεις δηλαδή πως δεν μπορείς να αποδώσεις και να συγκεντρωθείς με τίποτα, τότε μάθε πως δεν είσαι ο μόνος.

Λίγο το ότι έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε και να κάνουμε αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα, λίγο το ωραίο Σαββατοκύριακο που πέρασε, αλλά και η ανάγκη για ένα διάλειμμα από την δουλειά έχει ως αποτέλεσμα η σημερινή Δευτέρα να είναι για πολλούς... ένας εφιάλτης.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει και έρευνα της αγγλική εταιρίας Peakon, η οποία αναφέρει πως σήμερα το 57% των εργαζομένων παγκοσμίως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην δουλέψουν.

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι στο γραφείο τους σήμερα, αλλά πίσω από την οθόνη του υπολογιστή κοιτούν πως θα περάσουν τις γιορτές ή χαζομερούν στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την μελέτη δύο στους πέντε εργαζόμενους θα προτιμήσουν να περάσουν την ώρα τους ψωνίζοντας στο διαδίκτυο, ενώ το ένα τρίτο θα σχεδιάσει το πρόγραμμα των Χριστουγέννων.

Ακόμη ένας στους έξι δεν αποκλείεται να πιει κι ένα εορταστικό ποτάκι στο γραφείο για να μπει στο κλίμα, με τους άνδρες να σκέφτονται περισσότερο το ποτό στην δουλειά απ΄ότι οι γυναίκες.

Στην έρευνα αναφέρεται επίσης πως μπορεί να υπάρξουν και αυτοί οι εργαζόμενοι που θα φύγουν πιο νωρίς από την δουλειά τους από το συνηθισμένο, ενώ ένας στους δέκα θα κάνει μεγαλύτερο διάλειμμα. Τέλος υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό, το οποίο θα αρνηθεί να δουλέψει, λέγοντας πως δεν θα πάει στο γραφείο λόγω ίωσης.

Στην προσπάθεια των ειδικών να βρουν μία απάντηση στο γιατί σήμερα όλοι οι υπάλληλοι θα ήθελαν να μην βρίσκονται με τίποτα στο γραφείο τους, έκαναν ακόμη μία μικρή έρευνα και πήραν τις παρακάτω απαντήσεις.

Oι απαντήσεις των ερωτηθέντων

Ένας στους πέντε εργαζόμενους που ρωτήθηκαν γι΄αυτό ανέφεραν πως δεν μπορούν να συγκεντρωθούν γιατί απλώς ήταν πολύ ενθουσιασμένοι που έρχονται γιορτές, ενώ το ένα τρίτο απάντησε πως πρέπει κάποια στιγμή να οργανωθεί για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Βέβαια υπήρξαν και κάποιοι που ανέφεραν πως έχουν κουραστεί αρκετά από την δουλειά, ή πως απλά αυτές οι μέρες του χρόνου δεν έχουν όντως πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ο Ντάν Ρότζερ συνιδρυτής της εταιρίας Peakon ανέφερε πως είναι λογικό να υπάρχει ένα «χτύπημα» στην παραγωγικότητα αυτή την στιγμή του έτους, συμβουλεύοντας τους υπεύθυνους να μην ψάχνουν να βρουν το γιατί και να το αναγνωρίσουν.

«Αναγνωρίστε ότι αυτή η βουτιά είναι αναπόφευκτη και σχεδιάστε πράγματα γύρω από αυτήν. Σκεφτείτε ότι είναι μία καλή στιγμή να ανασυνταχθείτε ως ομάδα, να μιλήσετε σχετικά με την πρόοδο που έχετε σημειώσει κατά τη διάρκεια του έτους και να σχεδιάσετε πώς θα συνεχίσετε την νέα χρονιά»,  ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News