default-image

Πότε δίνεται και σε ποιους το επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης»

Οικονομία
Πότε δίνεται και σε ποιους το επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας τους και του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η προθεσμία για την διαδικασία είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

ΝΔ: Όλοι βλέπουν τον πανικό της κυβέρνησης

Για πανικό της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ σχολιάζοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, προς τους ανέργους ηλικίας 18 έως 24 ετών, που, όπως λένε χαρακτηριστικά, αποφασίστηκε αιφνιδίως να δοθεί σήμερα.

«Τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα. Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News