default-image

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τους ξενοδόχους της Ιεράπετρας

Οικονομία
Αισιόδοξα τα μηνύματα από τους ξενοδόχους της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από μια πολύ καλή τουριστική περίοδο, που έκλεισε για τα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, με θετικό πρόσημο και διψήφιο ποσοστό ανόδου στην επισκεψιμότητα και τις αποδόσεις, ακόμα πιο καλή φαίνεται από τις αυξημένες προκρατήσεις, ότι θα είναι, η νέα τουριστική περίοδος του 2018.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2017, τα μηνύματα που φτάνουν στα μεγάλα ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, από τις προκρατήσεις που κάνουν ήδη επαναλαμβανόμενοι και νέοι Ευρωπαίοι κατά βάση επισκέπτες, τροφοδοτούν με αισιοδοξία την αναδυόμενη τουριστική αγορά της Νοτιοανατολικής Κρήτης, που συνεχίζει τα τελευταία χρόνια να ανεβαίνει αργά, αλλά σταθερά.

«Οι προκρατήσεις ξεκίνησαν καλά και συνεχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα από την περυσινή αντίστοιχη περίοδο. Οι ενδείξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι θετικές, αλλά μπορεί και να μη σημαίνουν κάτι σημαντικό, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, η τάση που επικρατεί είναι, να γίνονται από τους πελάτες μας νωρίτερα οι προκρατήσεις για να επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές», μας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, η νέα τουριστική περίοδος του 2018, θα κυλήσει χωρίς απρόοπτα. Για την περιοχή της Ανατολικής Κρήτης και φυσικά για την τουριστική αγορά της Ιεράπετρας, θα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι, αυξάνονται οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Σητείας από αεροπορικές εταιρείες της Γερμανίας και της Σκανδιναβίας. Αυτό το γεγονός από μόνο του, δείχνει ότι η περιοχή μας έχει αποκτήσει μια νέα δυναμική τουριστικής ανάπτυξης», πρόσθεσε ο κ. Γ. Βαρδάκης.

Δυναμώνουν τα άκρα της σεζόν

Από τις προκρατήσεις που γίνονται μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι εκείνοι οι επισκέπτες της Ιεράπετρας που σπεύδουν να προπληρώσουν τις διακοπές τους για το νέο έτος, επιτυγχάνοντας εκπτώσεις σε οικονομικότερα πακέτα, είναι εκείνοι που επιλέγουν την αρχή ή το τέλος της τουριστικής περιόδου.

«Είναι αλήθεια ότι οι προκρατήσεις στα δικά μας ξενοδοχεία πάνε πολύ καλύτερα από πέρυσι. Είναι αξιοσημείωτο δε ότι ο Μάιος και ο Οκτώβριος του 2018, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, πράγμα που δείχνει ότι, θα επιτύχουμε καλύτερες πληρότητες σε όλη τη διάρκεια της νέας τουριστικής περιόδου. Τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και στο 2018 από τη Γερμανία και την Πολωνία», μας είπε ο ξενοδόχος κ. Αντώνης Κάκκος.

Όχι εφησυχασμός

Παρά την καλή τουριστική περίοδο που πέρασε και την ακόμα καλύτερη που έρχεται, οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας, θέλουν να κρατούν χαμηλούς τόνους, να μην εφησυχάζουν και να συνεχίζουν να βελτιώνουν τις ξενοδοχειακές υποδομές τους, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους προς τους επισκέπτες τους.

«Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, αλλά να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τις μονάδες μας, και τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους επισκέπτες μας», συμβουλεύει ο ξενοδόχος κ. Γιώργος Τζαράκης.

«Για να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος που έχουμε τα τελευταία χρόνια, στο τουριστικό προϊόν της Ιεράπετρας, θα πρέπει στη χώρα μας να έχουμε οικονομικοπολιτική σταθερότητα, και να μην έχουμε απρόοπτα, όπως για παράδειγμα τρομοκρατικές ενέργειες, που απωθούν τους ξένους τουρίστες.

»Θα πρέπει να συνεχίσουμε την αναβάθμιση των ξενοδοχείων μας και των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να είμαστε νωρίτερα έτοιμοι για το 2019. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο ενδεχόμενο του ανοίγματος νέων αγορών. Μην ξεχνάτε ότι ήδη από φέτος η Τουρκία η Τυνησία και η Αίγυπτος, μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσφέροντας πολύ πιο ανταγωνιστικά πακέτα εκδρομών με πολύ χαμηλότερες τιμές.

»Ωστόσο για τη νέα σεζόν είναι αλήθεια ότι οι προκρατήσεις πάνε καλύτερα από πέρυσι στην Ιεράπετρα, και αυτό μας δείχνει ότι από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη του 2018, η τουριστική περίοδος που έρχεται, θα είναι πάρα πολύ καλή για τα μεγάλα, οργανωμένα και εκσυγχρονισμένα ξενοδοχεία της περιοχής μας», καταλήγει ο ξενοδόχος κ. Γιώργος Τζαράκης, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι της 7 Ιανουαρίου, θα προσελκύσει στην Ιεράπετρα το ενδιαφέρον των επισκεπτών από ολόκληρη την Κρήτη, κρατώντας ανοικτό το ξενοδοχείο «Όστρια» και έχοντας δημιουργήσει ένα εκπληκτικό Χριστουγεννιάτικο χωριό, για μικρούς και μεγάλους.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News