default-image

Η Creta Farms επένδυσε στην καινοτομία & αναγνωρίζεται!

Οικονομία
Η Creta Farms επένδυσε στην καινοτομία & αναγνωρίζεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ελίτ των 1.000 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που προχώρησαν στις μεγαλύτερες επενδύσεις σε έρευνα την περίοδο 2016-2017 συμπεριλαμβάνεται η Creta Farms.

Με επενδύσεις 7,2 εκατ. ευρώ για την συγκεκριμένη περίοδο η Creta Farms, ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα, ανήκει στις πέντε ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει πιο πολλά εκατομμύρια στην καινοτομία.

Σύμφωνα με την έκθεση Επενδύσεις Έρευνας και Ανάπτυξης (2017 EU R&D Investment Scoreboard) που δημοσιοποίησε το Κέντρο Ερευνών (JRC) και η Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Creta Farms αποτελεί το μοναδικό καθετοποιημένο παραγωγό κρέατος που δημιουργεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία.

Υπενθυμίζεται, επίσης, πως η Creta Farms ήταν η πρώτη εταιρία τροφίμων στην Ευρώπη που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, με αντικείμενο την υλοποίηση Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας. Η συμφωνία αυτή υπήρξε και η πρώτη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα που επωφελείται από τη στήριξη που προσφέρει η εγγύηση του προϋπολογισμού της ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (European Fund for Strategic Investments/EFSI), του χρηματοδοτικού βραχίονα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.

H καινοτομία, που ορίζεται από ετήσια σταθερή επένδυση της εταιρίας σε έρευνα και ανάπτυξη, αποτελεί δομικό στοιχείο της φιλοσοφίας της, εγγεγραμμένο στο DNA της. Πρωταρχικό παράδειγμα αποτελεί, άλλωστε, η μοναδική ιδέα της χρήσης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη φυσική του μορφή, που έχει οδηγήσει στην διεθνώς κατοχυρωμένη πατέντα «Εν Ελλάδι». Η Creta Farms διατηρεί 17 παγκοσμίως κατοχυρωμένες πατέντες ενώ διαθέτει δυο υπερσύγχρονα R&D Centers και δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής που έχουν στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση καινοτόμων προϊόντων.

Το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «χοιρινό Εν Ελλάδι» ειδικής εκτροφής. Πρόκειται για ένα προϊόν με ελληνική προέλευση και κρητική καταγωγή που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι χοίροι βρίσκονται στη μοναδική καθετοποιημένη μονάδα χοιρινού κρέατος της χώρας μας, στις εγκαταστάσεις της CRETA FARMS στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είναι οι μόνοι χοίροι στον κόσμο που εκτρέφονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 100% φυτικές τροφές, πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα.  Όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά δημιουργούν μια παραδοσιακή εκτροφή, που βελτιώνει όχι μόνο την υγεία του ζώου, αλλά και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News