default-image

Ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει των εκλογών στο ΕΒΕ Χανίων

Οικονομία
Ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει των εκλογών στο ΕΒΕ Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων. Ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος κ.Γιάννης Μαργαρώνης, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε, εμφανίσθηκε  επικριτικός απέναντι στους κυρίους Ροκάκη και Βουρλάκη, στους οποίους καταλόγισε όψιμο ενδιαφέρον, ενώ τους κάλεσε σε δημόσιο διάλογο με τη μορφή debate.

Μία εβδομάδα μετά τις αιχμές του προέδρου της ΠΑΕ ΑΟΧ - Κισσαμικός και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» κ. Αντώνη Ροκάκη περί ελλείμματος αξιοπιστίας στο ΕΒΕΧ, ο κ. Γιάννης Μαργαρώνης πέρασε στην αντεπίθεση.

Στράφηκε κατά των μελών των δύο άλλων συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές του Δεκεμβρίου και επιπλέον κατηγόρησε τους επικεφαλής, ότι μέχρι πρόσφατα ήταν απόντες από τα δρώμενα του Επιμελητηρίου.

«Κάνουμε περίπου εκατό εκδηλώσεις κάθε χρόνο, συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, όμως είδαμε ελάχιστους υποψήφιους από τους άλλους συνδυασμούς να είναι παρόντες σ αυτές τις εκδηλώσεις. Δυστυχώς δεν είδαμε κανέναν από τους δύο επικεφαλής στα τρία αναπτυξιακά συνέδρια που έγιναν τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Μαργαρώνης.

«Δουλέψαμε έξι χρόνια κάτω από διαρκή πίεση»

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του έργου της διοίκησης του Επιμελητηρίου επαναλαμβάνοντας ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες για να στηρίξει και να ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις, σε ένα αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.  

Όπως είπε: «Δουλέψαμε αυτά τα έξι χρόνια κάτω από τη διαρκή πίεση της οικονομικής κρίσης, των αιφνιδιαστικών αλλαγών φορολογικής και ασφαλιστικής πολιτικής και άλλων μέτρων που πλήγωσαν την επιχειρηματικότητα. Επίσης το 2013 και το 2014 δουλέψαμε μέσα σ ένα ασταθές νομοθετικό πλαίσιο βιωσιμότητας των ΕΒΕ λόγω της απόφασης για την μη υποχρεωτικότητα της συνδρομής. Το 2015 δε γνωρίζαμε αν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό μιας και δε γνωρίζαμε τα έσοδα που θα είχαμε από το ΓΕΜΗ. Όμως παρόλα αυτά ακολουθώντας τον στρατηγικό σχεδιασμό μας, με αισιοδοξία, καθημερινό αγώνα, δράσεις και κατάθεση ψυχής τα καταφέραμε».

Ο νυν πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων που διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του συνδυασμού του, κάλεσε τους συνυποψηφίους του σε debate με σκοπό όπως είπε να παρουσιαστούν ισότιμα οι θέσεις και οι προτάσεις τους. Πρόσθεσε τέλος πως το Ε.Β.Ε.Χ. είναι στα πέντε πιο δραστήρια Επιμελητήρια της χώρας και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η δημιουργία ενός Επιμελητηρίου συμβόλου του επιχειρηματία, χρήσιμου στην τοπική οικονομία, πραγματικού συνεργάτη του κράτους και των τοπικών θεσμικών φορέων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News