Οικονομία

10.000 τόνοι ελαιολάδου τα σφραγιστά μπουκάλια εστιατορίων

Σε 10.000 τόνους ελαιολάδου αφορά η ρύθμιση για τα σφραγιστά μπουκάλια λαδιού στα εστιατόρια, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σε 10.000 τόνους ελαιολάδου αφορά η ρύθμιση για τα σφραγιστά μπουκάλια λαδιού στα εστιατόρια, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Η εν λόγω ποσότητα αντιστοιχεί στο 4% με 5% της εγχώριας παραγωγής. Αυτό έγινε γνωστό - μεταξύ άλλων - κατά τη διάρκεια της εσπερίδας με τίτλο "Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση", που συνδιοργανώθηκε στην Αθήνα από το ΣΕΒΙΤΕΛ και την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων).

Το κεντρικό μήνυμα της εσπερίδας ήταν ότι οι επαγγελματίες πρέπει να αντιλαμβάνονται την εν λόγω εξέλιξη ως ευκαιρία ανάπτυξης και όχι ως επιβεβλημένη από το νόμο υποχρέωση, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που κυριαρχεί στασιμότητα στο συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο.

Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, πρόκειται για σημαντικότατη ρύθμιση που αφορά σε ένα κορυφαίο ελληνικό προϊόν, αλλά και σε μια ολόκληρη «αλυσίδα αξίας» για τη χώρα, που δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον κλάδο εστίασης, διασφαλίζοντας τόσο την ποιότητα του ελαιολάδου, όσο και την προστασία των καταναλωτών.

Πέρα από αυτά, όμως, οι συσκευασίες ελαιολάδου στη μαζική εστίαση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός κοινού "brandname" για την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία, που θα "χτίσει" μια ενιαία και αξιόπιστη εικόνα στο εξωτερικό, όπως επισήμανε ο κ. Καββαθάς.

«Η ΓΣΕΒΕΕ και οι 90 τοπικές και κλαδικές Ομοσπονδίες της θα συνεχίζουν να στηρίζουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται και προσφέρονται από τις μικρές επιχειρήσεις, και γι' αυτό η Γενική Συνομοσπονδία θα συνεχίζει να σχεδιάζει πρωτοβουλίες, να διαμορφώνει προτάσεις και να αναπτύσσει δράσεις υποστήριξης του κλάδου της εστίασης και του τομέα της αγροτοδιατροφής, που αποτελεί μια από τις ατμομηχανές της εθνικής οικονομίας», συμπλήρωσε, κλείνοντας, ο Γιώργος Καββαθάς.

Σχόλια