default-image

Αιτία πολέμου η ελαστική εργασία στα νοσοκομεία

Κρήτη
Αιτία πολέμου η ελαστική εργασία στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αύριο  Πέμπτη 23 Νοεμβρίου κατά των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, οι ενώσεις καλούν τα μέλη τους σε τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 μ.μ. και σε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι.

''Διαμαρτυρόμαστε γιατί οι υποσχέσεις της ηγεσίας του Υπουργεί Υγείας περί Πιλοτικής λύσης δεν είχαν αντίκρισμα με αποτέλεσμα εκατοντάδες Επικουρικοί η σύμβαση των οποίων ανανεώθηκε για 24 μήνες να μένουν απλήρωτοι καθώς οι Πάρεδροι δεν εγκρίνουν τις πληρωμές τους'' διευκρίνισε ο Κυριάκος Θεοδοσάκης , σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ στο Ράδιο 98,4 και την Α.Δουλγεράκη.

 Την ίδια ώρα, ως δύσκολη εξίσωση χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, την τήρηση των δημοσιονομικών περιορισμών και της λιτότητας και την παράλληλη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μιλώντας στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. 

«Παρά τις τεράστιες προσπάθειες ενεργοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων και της έντιμης και ορθολογικής διαχείρισης τους, το σημερινό επίπεδο δημόσιων δαπανών υγείας (5,1% του ΑΕΠ) είναι πολύ περιοριστικό για να ανταποκριθεί το Σύστημα Υγείας με επάρκεια στις σύγχρονες απαιτήσεις πρόληψης, διάγνωσης, φαρμακευτικής αγωγής,  εξειδικευμένης θεραπείας ,  αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής φροντίδας των πολιτών», παραδέχθηκε ο κ. Ξανθός. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News