Οικονομία

Ροδιά: Τεράστιες οι καταστροφές, τι να κάνουν οι παραγωγοί

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου στη Ροδιά.

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου στη Ροδιά.

Συγκεκριμένα, η σφοδρή χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοκληρωτικά ο καρπός της ελιάς σε μια έκταση μεγαλύτερη των 1000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ από την ένταση του φαινομένου, ζημιές υπέστησαν και τα ίδια τα ελαιόδεντρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ "ΡΑΒΔΙΣΕ" ΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ

Η πρώτη αυτοψία από τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή και οι παραγωγοί θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, να προχωρούν στις σχετικές δηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τ.Κ. Ροδιάς στα τηλέφωνα 2810841221 και 6942031470 (Γιάννης Στρατάκης, Πρόεδρος).

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε: «Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική ενώ οι ζημιές ακόμα και στα ίδια τα δένδρα από την έντονη χαλαζόπτωση, είναι πολύ σοβαρές. Παρακολουθούμε από κοντά την όλη διαδικασία και το προσωπικό μας είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια έτσι ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν οι πληγέντες παραγωγοί. Ελπίζω και εύχομαι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Σχόλια