default-image

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού «ράβδισε» ελιές στη Ροδιά

Κρήτη
Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού «ράβδισε» ελιές στη Ροδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μέρες ήθελαν ακόμη για ν΄ αρχίσουν το λιομάζωμα, αλλά τους πρόλαβε η κακοκαιρία και το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες που μας έστειλαν, είναι τραγικό...

Πολλοί ελαιοπαραγωγοί της Ροδιάς δεν πίστευαν στα μάτια τους σήμερα, πηγαίνοντας στα λιόφυτα τους για να δουν τι ζημιές προκάλεσε η χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση, που ξεκίνησε γύρω στις 5:30 το απόγευμα και κράτησε ίσως και μία ώρα χωρίς καμία διακοπή!

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, στην κυριολεξία "ράβδισε" τις ελιές, ενώ προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές "πληγώνοντας" τον ελαιόκαρπο που έμεινε πάνω στα δέντρα.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδιάς Γιάννης Στρατάκης μας είπε χαρακτηριστικά πως "από την καταστροφική μανία του χαλαζιού, έχει πληγεί μία συνολική έκταση άνω των 1000 στρεμμάτων!"

Η τραγική ειρωνεία μάλιστα είναι ότι οι ελαιοπαραγωγοί της Ροδιάς είχαν να δουν εισόδημα από το λάδι εδώ και δύο χρόνια και φέτος βλέποντας φορτωμένα τα δέντρα τους, ανυπομονούσαν να έρθει η στιγμή να ξεκινήσουν το λιομάζωμα.

Τώρα δηλώνουν απογοητευμένοι και περιμένουν τον ΕΛΓΑ να τους αποζημιώσει. Ο ΕΛΓΑ έχει απαντήσει ότι αύριο στις 9 το πρωί θα στείλει συνεργείο στην περιοχή για να καταγράψει τη ζημιά και να ξεκινήσει την  προβλεπόμενη διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News