Οικονομία

DIRECT: Πώς επηρεάζουν τη γονιμότητα τα φυτοφάρμακα;

Τα φυτοφάρμακα και οι συνέπειες τους στην γονιμότητα. Ποια είναι τα στοιχεία πολυετούς έρευνας για τη χρήση φυτοφαρμάκων, πώς επηρεάζουν τον αγροτικό πληθυσμό.

Τα φυτοφάρμακα και οι συνέπειες τους στην γονιμότητα. Ποια είναι τα στοιχεία πολυετούς έρευνας για τη χρήση φυτοφαρμάκων, πώς επηρεάζουν τον αγροτικό πληθυσμό, ποιες περιοχές στην Κρήτη εμφανίζουν στοιχεία που σε άλλους προκαλούν προβληματισμό και σε άλλους μοιάζουν με υπερβολή.

Υφίσταται πρόβλημα σε Μεσαρά και Ιεράπετρα; Γιατί οι επιστήμονες επιμένουν ότι χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα φυτοφάρμακα και τη χρήση τους. Περιορίζει τους κινδύνους η βιολογική καλλιέργεια και ποιες οι διασφαλίσεις για τους επαγγελματίες αγρότες. Η γονιμότητα και τα στοιχεία που αφορούν τους αγρότες, τα στατιστικά στα οποία κατέληξαν οι επιστήμονες του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης, ευθέως ή αλλιώς DIRECT.

Για το θέμα συζητούν η κλινική εμβρυολόγος του Κέντρου Γονιμότητας Κρήτης Αλίκη Ανυφαντάκη, το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Μεσαράς και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Μανώλης Ζαχαριουδάκης και ο βιοκαλλιεργητής Μάνος Καλύβας.

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 23:00 μ.μ. DIRECT με την Ράνια Μωραΐτη στην ΚΡΗΤΗ TV.

Σχόλια