default-image

Σε απόγνωση οι συμβασιούχοι των αρχαιολογικών χώρων

Κρήτη
Σε απόγνωση οι συμβασιούχοι των αρχαιολογικών χώρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα κι απλήρωτοι από τον Ιούλιο οι συμβασιούχοι καθαριότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Φωνή απόγνωσης των ιδίων μέσω του Ράδιο 9,84 καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες.

''Αδυνατούμε να ζήσουμε, να ανταποκριθούμε στη δύσκολη καθημερινότητα μας, να καλύψουμε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας'' επισημαίνουν.

''Κυκεώνας'' οι αρμοδιότητες φαίνεται και μεταξύ των Υπουργείων καθώς τόσο για την παραμονή όσο και τη πληρωμή τους απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

''Γεροβασίλη, Κονιόρδου, Σκουρλέτης είναι οι υπουργοί που απαιτείται άμεσα να ξεμπλέξουν το κουβάρι και να προχωρήσουν  τάχιστα στα επόμενα βήματα'', λένε πολλοί συμβασιούχοι.

''Ήδη η εδώ Εφορία Αρχαιοτήτων, έχει αποστείλει τρείς φορές έγγραφα προς το Υπουργείο αλλά χωρίς καμία απάντηση - λύση στο πρόβλημα, παρά τις εξ Αθηνών υποσχέσεις τους'' αναφέρει στο Σταθμό ο Στέλιος Βοργιάς, πρόεδρος του ΕΚΗ, καλώντας γι άλλη μία τους συμβασιούχους να προσέλθουν στο ΕΚΗ και διεκδικήσουν από κοινού τα δεδουλευμένα τους.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για τον "εμπαιγμό":

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης στους εκατοντάδες Συμβασιούχους καθαριότητας στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα» και παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούλιο.

Παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις της Διοίκησης του ΕΚΗ τόσο προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Κρήτης όσο και προς το Υπουργείο Πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα υπήρξε δέσμευση προς τους εργαζόμενους για ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα έλυνε το πρόβλημα της πληρωμής των δεδουλευμένων αλλά και της παράτασης των συμβάσεων τους, όπως ισχύει για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, εντούτοις δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στο μείζον σημασίας ζήτημα από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ( Υπουργείο Πολιτισμού, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ), τα οποία αδιαφορούν και δεν απαντούν ακόμα και στις αλλεπάλληλες επιστολές της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Άλλη μια φορά διαπιστώνουμε ότι ένας από τους χειρότερους εργοδότες είναι το ίδιο το Κράτος. Ενώ «έκανε τη δουλεία του» κρατώντας τους αρχαιολογικούς χώρους καθαρούς κατά την Τουριστική περίοδο, τώρα αγνοεί τη βασική του υποχρέωση που δεν είναι άλλη από την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Δεν έχει σταματημό η «ομηρία» και τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος χιλιάδων Συμβασιούχων Εργαζομένων. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται κοντά και στηρίζει τους συμβασιούχους εργαζόμενους. Καλούμε την Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και να προχωρήσει άμεσα στην εν λόγο νομοθετική ρύθμιση».

Ρεπορτάζ: Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News