default-image

Μεγάλα τα κέρδη για την Creta Farms

Οικονομία
Μεγάλα τα κέρδη για την Creta Farms

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική μεταβολή των Κέρδη Προ Φόρων (ΚΠΦ) τόσο στον Όμιλο όσο και στη Μητρική με τα αντίστοιχα μεγέθη να ανέρχονται σε 3,1 εκ. € και 1,8 εκ €.

Η CRETA FARMS ανακοίνωσε τα αποτελέσματα Α' εξαμήνου 2017 με τις πωλήσεις να κινούνται σε αναπτυξιακή τροχιά παρά τις αντιξοότητες στο επιχειρηματικό περιβάλλον και την συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια στην ελληνική αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τα κερδοφόρα ενοποιημένα και ατομικά μεγέθη για το Α' Εξάμηνο του 2017 έχουν ως εξής:

•      Ενοποιημένες πωλήσεις 49,7 εκ. € έναντι 45,7 εκ. € το 2016, αυξημένες κατά 8,7%

•      Το Μεικτό Περιθώριο Κέρδους ανήλθε στο 43,5% από 43% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

•      Λειτουργικό EBITDA περί τα 8,4 εκ. € έναντι 5 εκ. € το 2016 σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 66% για τη μητρική και 8,2 εκ. € έναντι 4,7 εκ. € το 2016 για τον Όμιλο.

•      Κέρδη Προ Φόρων (ΚΠΦ) 3,1 εκ. € για τη Μητρική από ζημιές -2,4 εκ €, αυξημένα κατά 5,4 εκ. €

*Αξίζει να αναφερθεί πως τα αποτελέσματα του Α' εξαμήνου 2017, είναι αρνητικά επηρεασμένα κατά 1,3 εκ € σε συνέχεια ενεργειών που προέβει η εταιρεία για την ανάκτηση της ζημιάς της υπόθεσης Μαρινόπουλου και που αφορούν καταστροφές, πρόσθετες παροχές καθώς και λοιπά στοιχεία της συμφωνίας.

Το περιθώριο EBITDA σε επίπεδο Ομίλου και Εταιρείας καθώς και το μικτό περιθώριο, ενισχύθηκαν σημαντικά, απόρροια των ενεργειών εξορθολογισμού κόστους και αναδιοργάνωσης των λειτουργιών του. Τα δημοσιευμένα ΚΠΦ ανήλθαν σε 1,8 εκ. € σε επίπεδο μητρικής και του Ομίλου σε 500 χιλ € από ζημιές -2,4 εκ € και -4 εκ. € αντιστοίχως, επηρεασμένα κατά 1,3 εκ ευρώ λόγω της ανωτέρω υπόθεσης.

Παραγωγή καινοτόμων προϊόντων

Τον Ιούνιο του 2017 η CRETA FARMS λάνσαρε με επιτυχία στην κατηγορία του νωπού φρέσκου κρέατος μία ακόμα νέα καινοτομία  - το «Χοιρινό κρέας Εν Ελλάδι ειδικής εκτροφής». Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα παρουσίασε ένα νέο προϊόν, 100% Ελληνικό που εκτρέφεται με καρπούς της κρητικής διατροφής.  

Μετά από εργαστηριακές μελέτες 4 ετών με ελληνικό πανεπιστήμιο, αναπτύχθηκε χοιρινό κρέας της CRETA FARMS που παράγεται στην Ελλάδα με τις καταλληλότερες κλιματολογικές συνθήκες.  Οι συγκεκριμένοι χοίροι εκτρέφονται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Κρητικά βότανα, πλούσιες σε Ω3 και τα οποία μεταβάλλουν τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος αυξάνοντας δώδεκα φορές τα Ω3 λιπαρά και μειώνοντας 17 φορές τα Ω6.

Εγχώρια αγορά

Στην εγχώρια αγορά παρατηρήθηκε μείωση στην καταναλωτική δαπάνη. Η CRETA FARMS κατάφερε να επιδείξει καλύτερη απόδοση μέσω ανάπτυξης σε λοιπά κανάλια διανομής (HORECA), λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων καθώς και ενίσχυση της παρουσίας της σε αλυσίδες retail μεσαίου μεγέθους. Η CRETA FARMS παραμένει σε ηγετική θέση στον εγχώριο κλάδο αλλαντικών αυξάνοντας συνεχώς τα σημεία πώλησης των προϊόντων της με μερίδιο σε αξία να ξεπερνά το 25% λόγω του brand name, του ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ και των καινούργιων φίλων που αποκτά δια μέσω των καναλιών που δραστηριοποιείται.

Διεθνείς Αγορές

Στην αγορά της Αυστραλίας οι πωλήσεις συνεχίζουν να κινούνται στα AUD 2 εκ σε μηνιαία βάση και στην Ισπανια ξεκίνησαν οι πωλήσεις των προϊόντων εφάμιλλων του ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα προσηλωμένοι και στοχευμένοι στο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει και που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία της Εταιρίας.

Η Creta Farms, αποτελεί σήμερα τον ηγέτη στην αγορά αλλαντικών και παραγωγής χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα. Η εταιρεία παράγει καινοτόμα, υψηλής διατροφικής αξίας σειρά αλλαντικών Εν Ελλάδι με τη ξεχωριστή γεύση που μόνο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να προσφέρει.

Στόχος της Creta Farms είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή δημιουργώντας και παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν την επιχειρηματική εξωστρέφεια της χώρας μας.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News