Οικονομία

«Σταματήστε να κόβετε και να καίτε υπεραιωνόβιες ελιές» -vid

Έκκληση για τη σωτηρία των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων που τα τελευταία χρόνια καταλήγουν στα τζάκια λόγω οικονομικής κρίσης.

Έκκληση για τη σωτηρία των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων της Κρήτης, τα οποία τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας, καταλήγουν στα τζάκια, απευθύνει η Ομάδα «Σωτηρία Μνημειακών Ελαιοδέντρων Κρήτης».

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρεάζει και εξαφανίζει αρχαία, ιστορικά για το νησί μας δέντρα, που ξεριζώνονται ή κόβονται και καίγονται σε τζάκια και σόμπες. Η ομάδα, με ανάρτησή της στο facebook ζητά το σεβασμό των ελαιοδέντρων και απευθύνει έκκληση για τη σωτηρία τους.

Δείτε βίντεο με τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Κρήτης:

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΟΡΟΠΕΔΙΟ: "ΧΤΥΠΗΣΑΝ" ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΡΝΑΡΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε την ανάρτηση τους στο fb:

«Προχωρούν και φέτος με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες κοπής δέντρων από ανθρώπους που είτε τα πουλούν είτε απλά θέλουν να εξασφαλίσουν ξύλα για να ζεσταθούν το χειμώνα. Δεν λέμε να μην κλαδεύουν ακόμα και να εκριζώνουν τα δέντρα τους όσοι ιδιοκτήτες το επιθυμούν ή φροντίζουν για τη ζεστασιά τους, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η περιουσία άλλωστε είναι δική τους, ό,τι θέλουν την κάνουν! Αυτό που λέμε είναι ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΡΙΖΩΝΟΥΝ τις παλιές, τις υπεραιωνόβιες, τις πολύ μεγάλες ελιές! Τις ελιές που σεβάστηκαν οι προηγούμενες γενιές. Οι γενιές που επίσης πέρασαν κρύο, κακουχίες, ακόμα και πολέμους! Οι πρόγονοί μας τις σεβάστηκαν! Μην τις λεηλατήσει η δική μας η γενιά! Ας παραδώσουμε στην επόμενη γενιά αυτά τα μνημεία της φύσης, έτσι όπως τα παραλάβαμε από την προηγούμενη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια