default-image

Αναμονή για τις... επιδοτήσεις στους παραγωγούς

Κρήτη
Αναμονή για τις... επιδοτήσεις στους παραγωγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τις 28 Οκτωβρίου θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των παραγωγών με ζεστό χρήμα  από την καταβολή του 50% της  προκαταβολής από την ενιαία ενίσχυση.

Τάδε έφη ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΚΡΗΤΗ TV, ο οποίος διαβεβαίωσε πως συν τοις άλλοις, για πρώτη φορά, και οι 35.000 νέοι αγρότες συμπεριληφθούν σε αυτούς που θα λάβουν επιδότηση.

Έτσι, 650.000 παραγωγοί σε όλη τη χώρα που είχαν αιτηθεί επιδοτήσεις , θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους έως τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ βάσει των λεγομένων του κ. Αποστολάκη, η εξόφληση  της ενιαίας ενίσχυσης θα γίνει λίγο πριν τις 25 Δεκεμβρίου.

Έτσι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχει καταβάλλει συνολικά μέχρι τέλος του έτους 1,7 δις ευρώ στους παραγωγούς.

Σχετικά πάντως με τις 69.000 μεταβιβάσεις που έγιναν  φέτος που για πολλούς εικάζεται πως έγιναν υπό το φόβο της απώλειας της σύνταξης βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ το στηρίζει στην καθαρά απώλεια των φορολογικών βαρών από πολλούς φορολογούμενους.

Ο κ. Αποστολάκης έστειλε πάντως το δικό του μήνυμα  προς τους αγρότες της Κρήτης, υπενθυμίζοντας πως ο Οργανισμός βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, για άμβλυνση των προβλημάτων της γραφειοκρατίας αλλά και της αποκατάστασης της αδικίας που συντελούνταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News