Οικονομία

Σε κρίσιμη καμπή το Βιομηχανικό Πάρκο Ιεράπετρας

Στην πιο κρίσιμη καμπή της βρίσκεται η υπόθεση της δημιουργίας του Βιομηχανικού Πάρκου Ιεράπετρας, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια.

Στην πιο κρίσιμη καμπή της βρίσκεται η υπόθεση της δημιουργίας του Βιομηχανικού Πάρκου Ιεράπετρας, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη αναπτυξιακή προσπάθεια, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, μετά από το τεράστιας σημασίας εγγυοβελτιωτικό έργο της κατασκευής του Φράγματος των Μπραμιανών, το οποίο έδωσε μεγάλη ώθηση στην ραγδαία ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Οι προσπάθειες για τη δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου Ιεράπετρας, ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιοβιοτεχνών, τα μέλη του οποίου θεωρούσαν αυτονόητο, ότι, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης έχει δικαίωμα να συγκεντρώσει τις περισσότερες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης, σε έναν οργανωμένο λειτουργικό χώρο, όπως γίνεται στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

«Έτσι ξεκινήσαμε τότε, το 2007 δειλά - δειλά την προσπάθεια, βρήκαμε τη θέση που κρίναμε ότι είναι η προσφορότερη στις Ξεροστέρνες, βορειοδυτικά της πόλης, πείσαμε τους 60 ιδιοκτήτες, να μας πουλήσουν τη γη τους, έκτασης 500 στρεμμάτων, δίνοντας τους το δικαίωμα να πάρουν και οικόπεδα μέσα στο πάρκο αλλά και χρήματα εφόσον το επιθυμούν, και κάναμε όλες τις μελέτες που απαιτούνται», μας λέει ο πρόεδρος της ΒΙ. ΠΑ. Ιεράπετρας Α.Ε. κ Στέλιος Γιακουμάκης, τέως πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 140 μέλη επιχειρηματίες της Ιεράπετρας, από τον κλάδο της μεταποίησης και της τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, κατασκευαστικές εταιρίες, μεταφορικές εταιρείες, συνεργεία αυτοκινήτων, εταιρείες αλουμινοσιδηροκατασκευών, ειδών υγιεινής και μαρμάρων, κατασκευές θερμοκηπίων και γενικά επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης, που δε μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν εκεί που είναι σήμερα.

Τώρα έχουμε βρεθεί στη φάση της προσπάθειας συγκέντρωσης του 10% των χρημάτων που απαιτείται να συγκεντρώσουμε από δικά μας κεφάλια, καθώς η επένδυση θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε 300.000 ευρώ για να εντάξουμε το έργο στον αναπτυξιακό νόμο, και για το λόγο αυτό σήμερα, επισκεφτήκαμε το βουλευτή του Ν. Λασιθίου κ. Μαν. Θραψανιώτη, από τον οποίο ζητήσαμε αφού τον ενημερώσαμε για την προσπάθεια μας, να μας βοηθήσει να ξεμπλέξουμε με την τεράστια γραφειοκρατία που δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Στο αναπτυξιακό συνέδριο θα είμαστε παρόντες και θα ζητήσουμε να ενημερώσουμε και τον πρωθυπουργό, καθώς για να ενταχθεί αυτό το έργο στον Αναπτυξιακό νόμο και χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, χρειάζεται πολιτική βούληση», μας είπε επιστρέφοντας από τον Άγιο Νικόλαο ο κ Στέλιος Γιακουμάκης.

«Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ καλούμε τα μέλη μας, στην εξ αναβολής καταληκτική τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας «ΒΙ.ΠΑ. Ιεράπετρας Α.Ε.» για να τους ενημερώσουμε.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει στα  ιδιόκτητα γραφεία  του  Επαγγελματοβιοτεχνικού  Συλλόγου Ιεράπετρας, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 34», πρόσθεσε ο κ. Γιακουμάκης.

Τα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης είναι:

1. Ενημέρωση για την πορεία του έργου.

2. Υποβολή Οικονομικών Καταστάσεων.

3. Ισολογισμός - Απολογισμός

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια