Οικονομία

Κίνα: Τα ποδήλατα δημιούργησαν 70.000 θέσεις εργασίας

Τα δίκτυα μίσθωσης ποδηλάτων (bike-sharing) στην Κίνα διαθέτουν 16 εκατ. δίκυκλα στους δρόμους και απασχολούν περίπου 100.000 άτομα.

Τα δίκτυα μίσθωσης ποδηλάτων (bike-sharing) στην Κίνα διαθέτουν 16 εκατ. δίκυκλα στους δρόμους και απασχολούν περίπου 100.000 άτομα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε το Κρατικό Κέντρο Ενημέρωσης (SIC).

Όπως αναφέρεται στη μελέτη που παρουσιάστηκε σε έκθεση 'έξυπνων πόλεων' στο Νίνγκμπο, στην επαρχία Τζετζιάνγκ, κάθε μέρα γίνονται περίπου 50 εκατ. μετακινήσεις μέσω των δικτύων αυτών, άρα κάθε ποδήλατο χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο περίπου τρεις φορές.

Στα τέλη Ιουνίου, υπήρχαν στην Κίνα 106 εκατ. χρήστες των δικτύων μίσθωσης ποδηλάτων, που αντιστοιχούν στο 14,1% του συνολικού αριθμού των χρηστών του διαδικτύου.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι από τις 100.000 θέσεις εργασίας, οι 70.000 δημιουργήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους και μόνο το 1% εξ αυτών αφορούσε αστικές περιοχές.

Σήμερα στην Κίνα λειτουργούν περίπου 70 εταιρίες bike-sharing. Με βασικούς παίκτες της αγοράς, όπως η Mobike και η ofo, να επεκτείνονται εντός και εκτός της Κίνας, οι Αρχές ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα μέτρα για τη ρύθμιση του κλάδου.

Ο 'οδικός χάρτης' που ανακοίνωσαν προβλέπει την εγγραφή των χρηστών με τα πραγματικά τους ονόματα, την απαγόρευση χρήσης των υπηρεσιών αυτών από παιδιά κάτω των 12 ετών καθώς και τη βελτίωση του δικτύου ποδηλατοδρόμων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια