default-image

Ανεβαίνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οικονομία
Ανεβαίνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές επανήλθαν μετά τη χθεσινή απότομη πτώση της αγοράς που προκλήθηκε από τις γεωπολιτικές ανησυχίες με εστία της Βόρεια Κορέα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,5%, καλύπτοντας σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος της χθεσινής συνεδρίασης, όταν η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα οδήγησε σε ξεπούλημα των μετοχών.

Οι τραπεζικές μετοχές, που είχαν περιορίσει χθες την τάση αποστροφής του κινδύνου, σημείωναν σήμερα την ισχυρότερη επίδοση, καταγράφοντας άνοδο 0,9%.

Οι φόβοι μίας μεγαλύτερης διάρκειας διόρθωσης διαλύθηκαν, με αναλυτές της Credit Suisse να σημειώνουν: «Μία νευρικότητα της αγοράς, όπως αυτή, είναι απίθανο να μετατραπεί σε μία μακρά περίοδο αποστροφής του κινδύνου».

Οι επενδυτές εστίασαν και πάλι στις ενθαρρυντικές ειδήσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ωθώντας όλους τους κλάδους σε άνοδο.

Η μετοχή της γαλλικής εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού Biomerieux σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη, καταγράφοντας άνοδο 7,8% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της για το 2017.

Η μετοχή της έχει αυξηθεί περισσότερο από 30% από την αρχή του έτους, σημειώνοντας καλύτερη επίδοση από το σύνολο του κλάδου υγείας, που είχε κέρδη 1%.

Η μετοχή του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού RTL σημείωνε κέρδη 2% - τα οποία στη συνέχεια περιορίσθηκαν - μετά τη βελτίωση των εσόδων του στο δεύτερο τρίμηνο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News