default-image

Στα Χανιά ο Πρόεδρος της Attica Bank Π. Ρουμελιώτης (photos)

Κρήτη
Στα Χανιά ο Πρόεδρος της Attica Bank Π. Ρουμελιώτης (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξος ότι επέρχεται σταδιακή αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα και ότι σύντομα θα δούμε και επιστροφή των καταθέσεων, εμφανίσθηκε σήμερα από τα Χανιά ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Εκτίμησε μάλιστα ότι οι Τράπεζες θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν της επιχειρήσεις που σήμερα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Ως ένα σημαντικό βήμα στην  προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε το εγχείρημα της πρόσφατης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων τόνισε ότι με την επιστροφή μέρους των καταθέσεων θα βελτιωθεί η ρευστότητα των Τραπεζών οι οποίες θα μπορέσουν να ανοίξουν τις κάνουλες προς τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα, όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι έτοιμοι πολιτικά, θα υπάρξει διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ζήτημα το οποίο όπως ο ίδιος διαπίστωσε σε πρόσφατες επαφές του στις Βρυξέλλες, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Οι τράπεζες θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα ακριβά δάνεια τους στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και με τη σταδιακή κατάργηση των capital controls, θα βελτιώνεται σταδιακά η ρευστότητα τους, υπογράμμισε ο κ. Ρουμελιώτης.

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής συζήτησε με τους προέδρους του Εμπορικού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας.

Η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της Τράπεζας Αττικής στην ολοκλήρωση του Επιχειρηματικού Πάρκου και ειδικότερα στη μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News