default-image

Ακίνητα στο «σφυρί», μεταπωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί!

Οικονομία
Ακίνητα στο «σφυρί», μεταπωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια διαφοροποίηση που θα αποτυπώσει με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την είσοδο ισχυρών Funds μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην ελληνική αγορά, την επιχειρηματικότητα και την ιδιοκτησία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός μιλώντας στο Ράδιο 9.84.

Ο κ. Κρητικός εξήγησε ότι ήδη στην Ελλάδα δεκάδες εκπρόσωποι κερδοσκοπικών κεφαλαίων διαπραγματεύονται την αγορά πακέτων από συστημικές τράπεζες πακέτων και "κόκκινων" δανείων που έχουν στήσει κερδοσκοπικό παιχνίδι με φόντο και το ενδιαφέρον αγοράς επιχειρηματικών ακινήτων που χαρακτηρίζονται και ως φιλέτα.

Όπως εξήγησε ο κ. Κρητικός «από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που οι πλειστηριασμοί θα αφορούν μια συχνότητα 1500 με 1800 περίπου ακινήτων ημερησίως ανάμεσά τους και πρώτων κατοικιών για οφειλές στο δημόσιο που δεν είναι απλά εκφοβιστικό μέτρο, είναι σαφές έχουν μπει και θα τεθούν άμεσα στο στόχαστρο περισσότερα από 3 χιλιάδες ακίνητα αποκλειστικά στην Κρήτη», ανέφερε.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_5n8vo1jh/

Ο κ. Κρητικός διευκρίνισε πως αυτά τα «τμήματα είναι έντονου ενδιαφέροντος για αγορά σε τιμές ευκαιρίας από ξένα κεφάλαια που θα μπορούν να εισέρχονται στις διαδικασίες, μέσω των συνεργασιών με τις ελληνικές συστημικές τράπεζες».

Όπως τόνισε πάντως ο κ. Κρητικός ο νόμος Κατσέλη εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ασπίδα προστασίας την ώρα πάντως που σε ένα μεγάλο βαθμό οι ενταγμένοι στο νόμο δέχονται έντονες οχλήσεις που οδηγούν ακόμη και σε εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News