Οικονομία

Αντίθετοι με το άνοιγμα καταστημάτων Κυριακές στα Χανιά

Την αντίθεσή τους στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων της περιοχής.

Παράλληλα κάλεσαν τους εργατοϋπαλλήλους να μην εργαστούν την Κυριακή 16 Ιουλίου, ημέρα που τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά, ενώ ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον πεζόδρομο του Κάτωλα μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια προς καταστηματάρχες και πολίτες.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος για τους εμπόρους και για τους απασχολούμενους», υποστήριξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Νίκος Βουρλάκης.

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φώτης Ριγανάκος υποστήριξε ότι «η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων».

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε και ο πρόεδρος των κρεοπωλών Σήφης Κουρομιχελάκης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια