Οικονομία

Σεμινάριο δακοκτονίας σε παραγωγούς από την Ένωση Ηρακλείου

Υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό της Ένωσης Ηρακλείου ΑΒΕΕ αλλά και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα μικρής διάρκειας εκπαιδευτικό σεμινάριο από στελέχη της εταιρείας φυτοπροστασίας "BASF".

Το σεμινάριο είχε θέμα την δακοκτονία και τους δολωματικούς ψεκασμούς που ενδείκνυνται στην ελαιοκαλλιέργεια και ειδικότερα σε εκτάσεις παραγωγής ελαιολάδου Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Το σεμινάριο αυτό, το οποίο είναι μέρος πιλοτικής δράσης την οποία συντονίζει η Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ σε συνεργασία με την BASF, παρουσιάστηκε σε επιλεγμένη ομάδα παραγωγών του Συνεταιρισμού Αρχανών.

Επιστημονικό προσωπικό από την εταιρεία BASF έχει αναλάβει το άκρως σημαντικό κομμάτι της  καθοδήγησης των ελαιοπαραγωγών, υποδεικνύοντας ορθές πρακτικές φυτοπροστασίας, πρακτικές συμβουλές και στατιστικά στοιχεία τα οποία θα αξιοποιήσουν οι παραγωγοί και οι συνεργαζόμενοι γεωπόνοι.

Υπό το πρίσμα της δράσης αυτής και την αρωγή της BASF, η ομάδα παραγωγών θα ξεκινήσει άμεσα την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών σε επιλεγμένη, ενιαία έκταση 500 στρεμμάτων της περιοχής ΠΟΠ Αρχανών.

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί ένα αρχικό αλλά καίριο βήμα σε μία σειρά δράσεων για να δομηθεί και να παγιωθεί αποτελεσματικά η συνεργασία μεταξύ του πρωτογενούς τομέα και του επιχειρείν, κάτι που αποτελεί και την κεντρική φιλοσοφία της Ένωσης Ηρακλείου ΑΒΕΕ.

Σχόλια