default-image

Τι αποφασίστηκε για θείο και ανηψιό για τα 5,5 κιλά χασίς

Κρήτη
Τι αποφασίστηκε για θείο και ανηψιό για τα 5,5 κιλά χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (26/6) ο 52χρονος Κρητικός, ο οποίος συνελήφθη προ ημερών μαζί με τον 34χρονο ανηψιό του, κατηγορούμενοι για την κατοχή περισσότερων από 5,5 κιλών χασίς.

Στον αντίποδα, ο 34χρονος θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από ανακριτή και εισαγγελέα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο 52χρονος δεν γνώριζε καν για το χασίς. Για τον 34χρονο υπήρξε θέμα κατοχής και όχι εμπορίας του χασίς» υποστήριξε μιλώντας στο neakriti.gr o συνήγορος υπεράσπισης των δύο συγγενών, Ανδρέας Μπαφάκης.

Εξάλλου, ο κ. Μπαφάκης συμπλήρωσε ότι ο 34χρονος που πήρε το δρόμο της φυλακής, δεν καλλιέργησε ο ίδιος την κάνναβη που βρέθηκε στη Βιάννο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο ανηψιός του 52χρονου είπε ότι το χασίς προοριζόταν για προσωπική του χρήση, ενώ μεγάλο μέρος της ποσότητας που εντοπίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να έχει καταστραφεί.

«Όλα αυτά θα αποδειχθούν στο δικαστήριο» πρόσθεσε, τέλος, ο Κρητικός δικηγόρος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Ανηψιός και θείος συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί της Δίωξης είχαν στήσει καρτέρι στον 34χρονο την ώρα που αυτός κατευθυνόταν οδικώς από τη Βιάννο στο Ηράκλειο, ακινητοποιώντας τον. Παράλληλα, συνάδελφοί τους που βρίσκονταν στη Βιάννο, έφταναν στα ίχνη του 52χρονου θείου του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια, σε χωράφια, αλλά και σε χώρους όπου κινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι συλληφθέντες, βρέθηκε συνολική ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα 5.600 γραμμάρια.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News