Οικονομία

"Κανένα μαχαίρι στον Kοινωνικό Tουρισμό" λέει το υπουργείο

Απάντηση σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές στον Kοινωνικό Tουρισμό έσπευσε να δώσει το υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας πως κανένα μαχαίρι και κανένα ψαλίδι δεν υφίσταται.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο επισημαίνει ότι στο νόμο συστάσεως του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ αναφέρεται ρητά στο άρθρο 1 παρ. 3 ότι δικαιούχοι των παροχών της είναι όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι «έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης», καθώς και άλλες κατηγορίες, όπως οι συνταξιούχοι.

Αναφέρει επίσης ότι τηρείται και φέτος αυτό που ισχύει τα τελευταία 14 χρόνια.

Το υπουργείο σημειώνει ότι, για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του 2017, τα μητρώα των δικαιούχων περιλαμβάνουν όλους τους ασφαλισμένους που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους στον πρώην ΟΓΑ έως και το Α' εξάμηνο του 2016 ή έχουν ενεργές ρυθμίσεις, ενώ υπενθυμίζει ότι οι εισφορές του Β' εξαμήνου του 2016 δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Τονίζει τέλος ότι η απόπειρα δημιουργίας πρωτοσέλιδων εντυπώσεων δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια ή να αλλάξει την πραγματικότητα της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ στους αγρότες.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχόλια