default-image

Με δανεικά φυτοφάρμακα ο ψεκασμός για τον δάκο

Κρήτη
Με δανεικά φυτοφάρμακα ο ψεκασμός για τον δάκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δανεικά φυτοφάρμακα θα ξεκινήσει στο Ηράκλειο ο δακοψεκασμός, αφού οι πρωτοφανείς καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες προμήθειας φαρμάκων, έχουν τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα που θα έπρεπε ως εφαρμογή για τον πρώτο τουλάχιστον ψεκασμό να ξεκινάει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το θέμα έχει προκαλέσει την οργή όχι μόνο των παραγωγών αλλά και του αντιπεριφερειάρχη που ευχαρίστησε δημόσια τις περιφερειακές ενότητες, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηλείας και Μεσσηνίας για την προσφορά των φαρμάκων που τους περίσσεψαν πέρυσι και με τον τρόπο αυτό θα γίνει ο πρώτος ψεκασμός, δίχως να κρύβει την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών χειρίζονται προγράμματα όπως αυτό της δακοπροστασίας, που υποτίθεται όλοι γνωρίζουν πως διασφαλίζει την ποιότητα του ελαιολάδου.

Πυρ και μανία είναι και οι παραγωγοί όμως που ευθέως μιλούν για ανεπάρκεια από την πλευρά των υπουργείων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης μάλιστα που σε καμία όπως είπε περίπτωση δεν μπορεί το Ηράκλειο να στηρίζει τους ψεκασμούς σε φάρμακα που έχουν περισσέψει από άλλες περιφέρειες, εξηγώντας ότι αν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους θα πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους, πριν το πρόγραμμα δακοπροστασίας τιναχθεί στον αέρα.

Πάντως όπως διευκρίνισε ο κ. Κουκιαδάκης πάγια θέση της περιφέρειας είναι το πρόγραμμα να το διαχειρίζονται απευθείας οι περιφέρειες δίχως να εμπλέκονται τα υπουργεία και η γραφειοκρατία που ενισχύει τις καθυστερήσεις και τον κίνδυνο

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News