default-image

Τέλος τα εμπορεύματα στο πεζοδρόμιο, ανάστατοι οι έμποροι

Κρήτη
Τέλος τα εμπορεύματα στο πεζοδρόμιο, ανάστατοι οι έμποροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες της οδού Χάληδων στα Χανιά με αφορμή την απόφαση που έθεσε από την 1η του μήνα σε εφαρμογή η δημοτική αρχή και η οποία απαγορεύει την έκθεση εμπορευμάτων στο πεζοδρόμιο. Οι καταστηματάρχες επισημαίνουν ότι οι επιχειρήσεις τους οδηγούνται σε λουκέτο και ζητούν την εκπόνηση ειδικής μελέτης. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Χανίων κ.Τάσος Βάμβουκας ξεκαθαρίζει ότι ο κανονισμός θα εφαρμοστεί ,επισημαίνοντας ότι η πόλη δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα απέραντο παζάρι.

Με την απόφαση του δήμου Χανίων οι καταστηματάρχες καλούνται να περιορίσουν τα εμπορεύματα τους στο εσωτερικό της επιχείρησης τους που σε πολλές περιπτώσεις μόλις που τα χωράει .

Την ίδια ώρα που στην οδό Χάληδων τίθενται σε ισχύ περιορισμοί, σε άλλους κοντινούς δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων εξακολουθεί να εφαρμόζεται το παλιό καθεστώς ,γεγονός που ωθεί στους επιχειρηματίες που θίγονται σε προσφυγή στη δικαιοσύνη, επικαλούμενοι την ανάγκη ισονομίας.

Τ.ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ : Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Κατηγορηματικός ως προς την πιστή εφαρμογή του νέου κανονισμού εμφανίζεται ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος επισημαίνει ότι η ανάγκη απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων συνδέεται άμεσα με την αισθητική αναβάθμιση της παλιάς πόλης και καταγγέλλει αυθαιρεσίες που πλήττουν την επιχειρηματικότητα.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News