Οικονομία

Έρχεται στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας

Στην Ελλάδα αναμένεται τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ, λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου που, όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν θα δώσει τίποτα στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το χρέος.

Στην Ελλάδα αναμένεται τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ,  λίγες ημέρες πριν από το Eurogroup της 15ης Ιουνίου που, όπως δείχνουν τα στοιχεία δεν θα δώσει τίποτα στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το χρέος.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, είχε χθες  σειρά συναντήσεων με τους βασικούς πρωταγωνιστές τους ελληνικού προγράμματος, τον Πρόεδρο του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Στόχος του κ. Λε Μέρ είναι να εξηγήσει σε όλους τη γαλλική λύση για το ελληνικό χρέος. Υπενθυμίζεται, η Γαλλία ως λύση για το ελληνικό ζήτημα, επιχειρεί τη σύνδεση δηλαδή της αποπληρωμής του χρέους με τον οικονομικό κύκλο της χώρας μας . Όταν η Ελλάδα έχει θετική ανάπτυξη να αποπληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις σε τοκοχρεολύσια και όταν δεν μπορεί, να γίνει διευκόλυνση μέσω της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής και της εξασφάλισης περιόδου χάριτος. Μια πρόταση που φαίνεται πως απολαμβάνει έστω της προσοχής των θεσμών.

Σχόλια