default-image

Λασίθι: Το πλοίο αναχωρεί,αλλά επιμένουν για αποζημιώσεις

Κρήτη
Λασίθι: Το πλοίο αναχωρεί,αλλά επιμένουν για αποζημιώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΠΝΟ μπορεί να αποφάσισε την αναστολή της απεργιακής της κινητοποίησης, οι αγρότες της Ιεράπετρας  και της Σητείας όμως, αν και πήραν κουράγιο από αυτήν την απόφαση, γνωρίζουν ότι είναι οι ίδιοι εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της αναμέτρησης της ΠΝΟ με την κυβέρνηση.

Τα προβλήματα που άφησε  πίσω της η απεργία της ΠΝΟ στον αγροτικό κόσμο του Λασιθιώτικου Νότου,  είναι πάρα πολλά, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων του πρωτογενή τομέα , αφήνουν σαφείς αιχμές και χρεώνουν βαρύτατες ευθύνες στην καθυστερημένη αντίδραση και την ατολμία  του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ήταν άφαντος από την πρώτη μέρα της εξαγγελίας της απεργίας των ναυτεργατών. Δεν ανέλαβε πρωτοβουλία τότε να τους καλέσει, να κάνει διάλογο μαζί τους για να τους λύσει όσα  από τα αιτήματα  τους μπορούσε, και περίμενε να πάνε σε δεύτερη 48ωρη απεργία, για να τους καλέσει σε διάλογο.

Όφειλε να το είχε κάνει από την πρώτη στιγμή γιατί κινδύνευε ο τουριστικός και ο αγροτικός τομέας .

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ, ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΠΛΟΙΟ

Θα ζητήσουν αποζημιώσεις

Άφησε την Κρήτη και τη νησιωτική Ελλάδα σε ομηρία τόσες μέρες, κι ενώ η απεργία  έληξε , η απορρύθμιση της αγοράς των αγροτικών προϊόντων θα κρατήσει ακόμη πολλές μέρες ,την ώρα που  οι τιμές έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, χιλιάδες τόνοι κηπευτικών έχουν πάει στα σκουπίδια και άλλοι τόσοι έχουν μείνει πάνω στα φυτά . Οι αγροτικοί σύλλογοι της Νότιας Κρήτης θα ζητήσουν αποζημιώσεις για τη ζημιά που έχει υποστεί ο αγροτικός κόσμος, από εκείνους που έχουν την ευθύνη», μας είπε ο αντιδήμαρχος πρωτογενή τομέα Ιεράπετρας κ Αργύρης Πανταζής.

Από το Νότο του Δήμου Σητείας, οι παραγωγοί κηπευτικών, ζητούν να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους  που προκάλεσαν αυτή την κρίση στην αγορά .

«Για τους χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων που πετάξαμε στις χωματερές, κανείς δεν έβγαλε ούτε ένα δάκρυ, από εκείνους που έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια να παίζουν πολιτικό πόκερ στις πλάτες μας. Δεν ακούσαμε έστω μια συγνώμη από αυτούς που μας οδηγούν κάθε τόσο και λιγάκι στη χρεοκοπία . Μας κλέβουν μέσα από τα χέρια μας το ψωμί των παιδιών μας, και δεν θα το επιτρέψουμε να ξανασυμβεί. Αυτή τη φορά θα διεκδικήσουμε να αποζημιωθούμε για το κάθε κιλό προϊόντος που πετάξαμε. Έχουμε αναθέσει στους νομικούς μας να κάνουν αυτό που  λέει ο νόμος και ότι άλλο χρειάζεται από τη στιγμή που τώρα έχουμε καταγεγραμμένα στοιχεία για το μέγεθος της ζημιάς που έχουμε υποστεί», μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ Γιώργος Τσιφετάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News